Benfica wil met statement rust terugbrengen rond nieuwe coach

18 januari 2022 – Andriy Shevchenko (45) wordt niet de nieuwe trainer van Benfica. Hoewel er door diverse media werd gesuggereerd dat de bij Genoa ontslagen Oekraïner in beeld zou zijn bij de Portugese topclub, is dat volgens de opponent van Ajax zéker niet het geval. Er wordt vertrouwen uitgesproken in de huidige coach Nélson Veríssimo.

Benfica wil met statement rust terugbrengen rond nieuwe coach

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat staat te lezen in het statement van de Portuges topclub, dat dinsdagochtend naar buiten kwam. Veríssimo nam het stokje over toen recent Jorge Jesus opstapte als coach van Benfica na een conflict met aanvoerder Pizzi. Sindsdien werd er echter tweemaal kansloos verloren van FC Porto (3-1 & 3-0) en punten verspeeld tegen Moreirense.

Mede daardoor werd de naam van Shevchenko gedropt door onder anderen de Oekraïnse journalist Alex Velikikh, maar daar is volgens Benfica niets van waar. De club vond het zelfs nodig om afstand te doen van de geruchten rondom de trainerspositie. 'Benfica wil benadrukken dat het niet Shevchenko of een andere coach, behalve de huidige, heeft benaderd na het vertrek van Jorge Jesus', staat te lezen in het statement. 'De enige coach die Benfica heeft benaderd was Nélson Veríssimo, die in ieder geval tot het einde van dit seizoen de ploeg van Benfica zal leiden.'

Lees ook: Johannes Spors grijpt in: Shevchenko nu al ontslagen bij Genoa

Shevchenko werd afgelopen week alweer ontslagen bij Serie A-club Genoa. De Oekraïner was pas sinds begin november vorig jaar in dienst bij de Italiaanse laagvlieger, maar kon het verschil niet maken. De voormalig topspits was eerder bondscoach van Oekraïne, waarmee hij Oranje nog tegenkwam op het meest recente EK.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd