Feyenoord biedt legioen de kans om afscheid te nemen van Gyan

18 januari 2022, 13:50

Feyenoord en FSV De Feijenoorder geven supporters van de club de kans om een laatste groet te brengen aan Christian Gyan. De oud-speler overleed 29 december 2021 en maakt aanstaande vrijdag nog een keer een ronde langs De Kuip. Daar zijn de fans ook van harte welkom.

Feyenoord laat via de clubwebsite weten dat de rouwauto met Gyan vrijdagmiddag om 14.15 uur langs het stadion zal rijden. Aan de kant van de Olympiaweg kunnen de fans een laatste eer bewijzen aan de publiekslieveling. De club verzoekt iedereen zich zoveel mogelijk te verspreiden op het plein en afstand te houden tot de familie.

Gyan overleed onlangs op 43-jarige leeftijd. Daarop besloten Feyenoord en FSV De Feijenoorder een donatiecampagne op te zetten. Dankzij de steun van velen werd liefst €147.307,90 voor de nabestaanden van Gyan. Na de laatste groet bij De Kuip zal de uitvaart van Gyan zaterdag in besloten kring plaatsvinden.

De voormalig verdediger stond tien jaar onder contract bij Feyenoord en won met de club onder meer de UEFA Cup in 2002. Na zijn loopbaan ging het bergafwaarts met Gyan, die onder meer financiële problemen kende. In november 2021 werd bekend dat de Ghanees kanker had en niet meer zou genezen. Een maand later kwam hij dus te overlijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen