Balen voor Botman: voorzitter zet streep door peperdure transfer

19 januari 2022 – Sven Botman gaat het seizoen afmaken in het shirt van Lille OSC. De centrumverdediger wordt begeerd door onder meer Newcastle United en AC Milan, maar van een transfer is geen sprake. Voorzitter Olivier Letang wil hem absoluut niet laten vertrekken.

Balen voor Botman: voorzitter zet streep door peperdure transfer

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Newcastle United deed onlangs al een bod van dertig miljoen euro op Botman. Lille zette daar al snel een dikke rode streep door, al betekent dat niet dat de rijke Engelsen niet meer terug gaan keren met een nieuwe aanbieding. Ook Milan wordt al langer genoemd als bestemming voor Botman, die daar de langdurig geblesseerde Simon Kjaer moet vervangen.

Woensdagmiddag presenteerde Lille in de persoon van Hatem Ben Arfa zelf een nieuweling. Op de persconferentie nam voorzitter Letang ook even het woord over een mogelijke transfer van Botman. "Ik heb al tegen Sven gezegd dat wij onze beste spelers nu willen behouden. We zullen de deur niet openen om te onderhandelen. Wij willen hem houden", zei Letang volgens Franse media.

Botman is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Lille. De ex-speler van Ajax en sc Heerenveen werd meteen landskampioen van Frankrijk en pakte ook de Trophée des Champions. Dit seizoen gaat het een stuk minder met Lille, dat teleurstellend in de middenmoot van de Ligue 1 staat. Botman is wel een vaste waarde en ligt nog tot medio 2025 vast.

Reacties

Ligue 1

gerelateerd