De Graafschap-fans dringen stadion binnen met oproep

21 januari 2022 – Supporters van De Graafschap hebben vrijdagavond tijdelijk de wedstrijd verstoord tussen hun club en Almere City FC. De fans kwamen de tribune op met een duidelijke boodschap voor de beleidsbepalers in Den Haag: doe de stadions weer open voor voetballiefhebbers.

De Graafschap-fans dringen stadion binnen met oproep

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Momenteel zijn de stadions ongeveer twee maanden leeg, tot grote onvrede van de supporters. Waar in de eerste week na die maatregel fans op meerdere plekken stadions binnendrongen, is het de laatste tijd rustig. Nu kwam een groepje fans van de Brigata Tifosi dus De Vijverberg binnen met twee spandoeken. 'Handel naar de feiten; een stadionbezoek is veilig!' en 'De Maat is vol. Geef supporters hun club terug' viel er te lezen.

De wedstrijd werd even stilgelegd, maar serieuze problemen ontstonden er niet. Martijn Ostendorp ging langs bij de fans en kreeg een briefje mee waar de boodschap opstond, waarna de fans het stadion rustig verlieten en de spandoeken weer meenamen. Hans Kraay junior zag vanuit de studio van ESPN dat alles netjes verliep. "Het mag natuurlijk niet, maar als je iets wil doen, dan is dit wel een hele nette manier", aldus de analist.

Eerder op de vrijdag kwamen de burgemeesters ook al met de oproep om weer fans toe te laten bij wedstrijden in het betaalde voetbal. "Voetbal kijken via ESPN of Studio Sport is leuk, maar het haalt het niet bij stadionbezoek. Fans hebben behoefte aan ontspanning en amusement", vertelde Paul Depla, burgemeester van Breda, aan het Algemeen Dagblad.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd