Mazraoui van uitzonderlijke klasse: "Ga lekker naar Spanje"

24 januari 2022, 11:27

Noussair Mazraoui gaat Ajax deze zomer transfervrij verlaten. De Marokkaanse rechtsback is dit seizoen een van de uitblinkers bij de Amsterdammers, maar beschikt over een aflopend contract. Hoewel Ajax diverse pogingen heeft ondernomen om de back langer te strikken, lijkt hij te verkassen naar een Europese topcompetitie. Zondag besliste hij de topper tegen PSV.

"Dit seizoen is hij van uitzonderlijke klasse", aldus Kees Kwakman bij ESPN. "Hij heeft zich de laatste jaren ontzettend doorontwikkeld. Verdedigend is hij nog zelden op een foutje te betrappen, dat was eerst juist nog zijn valkuil. Aanvallend is hij bovendien zo enorm belangrijk voor Ajax", aldus de oud-verdediger, die Mazraoui een van de betere spelers vond tijdens PSV - Ajax.

Hedwiges Maduro heeft een tip voor de verdediger. "Ik zou zeggen: ga lekker in Spanje spelen. Dat past wel bij hem, ook vanwege het spel." Daar is Kwakman het mee eens. "Het type voetbal past zeker bij hem. Misschien is Chelsea ook wat? Dat is nog wel een club in Engeland die ook wil voetballen. Dat is alleen wel een stapje qua fitheid."

Peter Hoekstra had een plek voor Noussair Mazraoui in zijn Elftal van de Week bij De Telegraaf. "Hij was de meest besproken man na zijn schitterende winnende goal, maar vooral omdat hij áltijd goed is aan de bal. Hij past echt bij het Ajax-voetbal onder deze trainer." Hoekstra vindt het lastig om te zeggen waar Mazraoui naartoe moet. "Juist omdat hij zo goed bij Ajax past, vind ik dat moeilijk in te schatten. Er zijn veel spelers die bij Ajax geweldig voetballen, maar het in de absolute top moeilijker hebben omdat daar ook andere en meer fysiekere dingen worden verlangd. De vraag is altijd hoe dat uitpakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen