Coëfficiënten-meevaller voor Nederland? Sporting krijgt nog een week

25 januari 2022 – Krijgt Nederland een enorme meevaller in de UEFA coëfficiëntenranglijst? De UEFA heeft Sporting Portugal namelijk een laatste waarschuwing gegeven om een nog openstaande rekening te betalen. Als ze dat niet doen, worden ze voor drie jaar en per direct verbannen van de Europese toernooien.

Coëfficiënten-meevaller voor Nederland? Sporting krijgt nog een week

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vanuit de Engelse media, onder meer The Daily Record, wordt een update gegeven over de situatie van Sporting Portugal. Sampdoria krijgt nog een deel van de transfersom van Bruno Fernandes – ongeveer zo'n 5,5 miljoen euro –, maar volgens de Portugese club, is die claim onjuist. De UEFA oordeelde echter dat de Serie A-club met recht de miljoenen wilde hebben.

Inmiddels is er vanuit Portugal nog steeds geen betaling gedaan aan Sampdoria. Daarvoor heeft Sporting Portugal nog een week de tijd gekregen, anders mogen ze drie jaar niet deelnemen aan de Europese competities. In de Champions League-poule van Ajax eindigde de club tweede boven Borussia Dortmund, maar in dit scenario zou het de achtste finale tegen Manchester City niet spelen.

Lees ook: Nederland schrijft na topweek coëfficiëntengeschiedenis

Dat zou goed nieuws zijn voor Nederland in de coëfficiëntenstrijd. Daarin is Nederland verwikkeld in de strijd om de zesde plaats, maar Portugal als de voornaamste concurrent. Dat land mag weliswaar een andere ploeg insturen, maar dat zal dan van een minder niveau zijn dan Sporting haalt – ook de komende jaren. Sporting Braga is de meest logische vervanger van de voormalig werkgever van Marcel Keizer. Eerder kreeg de club ook al boetes opgelegd. Ook Real Betis Sevilla heeft voor het overtreden van de regels een laatste waarschuwing gehad.

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd