Van Geel woest op kabinet: "Dit is een zeer bittere pil"

26 januari 2022, 14:33

Martin van Geel is furieus na het besluit van het kabinet om voetbalstadions voor slechts een derde open te gooien. Gehoopt werd op minstens twee derde van de capaciteit, maar de Tilburgers kregen te horen dat hun stadion slechts voor 33 procent mag worden bezet. Van Geel stak zijn frustraties niet onder stoelen en banken.

"Ik ben boos over dit zeer teleurstellende besluit", schrijft Van Geel op de officiële kanalen van de club. "De voetbalsector heeft begin dit seizoen aangetoond het organiseren van wedstrijden veilig en verantwoord mogelijk te maken. Toch spelen we al sinds november als een van de weinige landen in Europa in lege stadions. Dat heeft financieel gevolgen voor onze club. Het gaat om honderdduizenden euro's en zonder perspectief loopt dat alleen maar op."

Lees ook: Clubs dreigen met ludieke acties na 'teleurstellend' besluit kabinet

Natuurlijk is het vervelend voor de spelers zelf, maar er zijn meer personen de dupe. "Het ergst vinden we het voor onze supporters en sponsoren, omdat zeker is dat niet iedereen bij alle wedstrijden aanwezig kan zijn. Het is onder Willem II'ers bekend hoezeer de steun van al onze supporters aan het team ertoe doet. Ook daarom is het besluit van het kabinet voor ons allemaal een zeer bittere pil."

De afgekondigde maatregelen zullen minstens voor twee weken gelden. Daarna wordt de situatie opnieuw geëvalueerd en kunnen er stapsgewijs mogelijk steeds meer mensen het stadion betreden. Daarvoor is de coronapas echter wel noodzakelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen