"Barcelona geen stap vooruit voor Mazraoui, wel voor Tagliafico"

27 januari 2022, 10:12

Nicolas Tagliafico en Noussair Mazraoui worden beide in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. Mario Been zou het voor de Argentijn een mooie stap vinden, maar denkt dat het voor de andere vleugelverdediger geen vooruitgang is.

"Bij Tagliafico begrijp ik het wel een beetje, hij kan naar de club waar de Argentijnse held heel lang heeft gespeeld", doelt hij in Voetbalpraat op Lionel Messi, die afgelopen zomer de overstap maakte van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Toen de aanvaller nog in Camp Nou onder contract stond, gingen er meerdere geruchten dat hij de vleugelverdediger van Ajax graag naar Spanje wilde halen. Been zou die transfer dus wel snappen. "Vooral ook omdat hij nu een beetje op een zijspoor zit."

Lees ook: 'Ajax kan ruildeal met FC Barcelona rond Tagliafico vergeten'

Mazraoui is wel onomstreden in de Johan Cruijff Arena, waardoor Been die transfer niet logisch zou vinden. "Het is op dit moment de nummer vijf van Spanje, dat vind ik niet dusdanig veel beter dan de nummer één van Nederland. Ik denk dat het voor hem geen top stap is", aldus de analist. Cristian Willaert snapt de redenatie, maar zou een stap naar Catalonië toch niet vreemd vinden. "Paris Saint-Germain, Manchester City of Bayern München zijn nu betere teams dan Barcelona. Maar Sergio Roberto is eigenlijk een middenvelder en Dani Alves is bijna veertig, dus daar wordt hij basisspeler."

Marciano Vink denkt ook dat de vleugelverdediger moet kijken naar de kansen op speeltijd. Dat hij transfervrij is, helpt volgens de analist niet altijd. "Voor zijn eigen inkomen is het wel goed", aldus de oud-voetballer, doelend op extra tekengeld door zijn transfervrije status. "Maar als je transfervrij gehaald wordt, kom je toch anders binnen dan dat ze tachtig miljoen voor je betaald hebben. Je wordt sneller gepasseerd, daar zijn ze in zulke landen toch gevoelig voor."

Lees ook: Mazraoui van uitzonderlijke klasse: "Ga lekker naar Spanje"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen