Arveladze krijgt trainerskans bij Hull City: "Mijn familie is zo trots"

28 januari 2022 – Shota Arveladze is de nieuwe trainer van het Engelse Hull City. De oud-speler van AZ en Ajax heeft bij de club uit het Championship een contract voor tweeënhalf jaar getekend.

Arveladze krijgt trainerskans bij Hull City: "Mijn familie is zo trots"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Arveladze begon zijn trainersloopbaan in 2008 als assistent bij AZ onder Ronald Koeman. Tussen 2017 en 2020 stond hij voor de groep van Pakhtator Tashkent in Oezbekistaan. Met die club veroverde Arveladze vijf prijzen, waaronder twee keer de Oezbeekse Super League. Ook schopte hij het met zijn ploeg tot de halve finales van de Aziatische Champions League.

In een video op de website van Hull City reageert Arveladze op zijn nieuwe avontuur. "Engeland, het voetbal hier, dat trekt me en is uiteindelijk waar je naartoe wilt. Ik ben heel dankbaar voor deze kans en zal mijn uiterste best doen om er alles uit te halen. Mijn familie is enorm trots dat ik hier aan de slag ga, mijn kinderen zijn hier nu ook."

Arveladze werd gevraagd naar zijn ervaringen als assistent-trainer bij AZ, waar hij onder Nederlands grootste trainers werkte: Louis van Gaal, Koeman en Dick Advocaat. "Ik kopieer niets van ze, ben een andere trainer. Maar ik heb wel enorm veel geleerd. Louis en Dick kende ik al als speler. Ik denk dat we een goede selectie hebben, ervaring en creativiteit. We hebben een goede mix."

Reacties

Ajax

gerelateerd