Ajax dacht in 2018 aan binnenhalen Meulensteen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 januari 2022 – René Meulensteen was in 2018 dichtbij een terugkeer naar Nederland. De wandelende voetbalnomade werd in dat jaar gepolst om aan de slag te gaan als assistent-coach bij Ajax, maar hij had kort daarvoor aangegeven dat hij als assistent-bondscoach bij de Australische nationale ploeg zou gaan werken.

Ajax dacht in 2018 aan binnenhalen Meulensteen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meulensteen zag vrijwel de hele wereld, maar werkte opvallend genoeg nog nooit in zijn geboorteland. "Ik heb een paar keer de kans gehad om bij een Nederlandse club te werken, maar het is er nooit van gekomen. Misschien dat het alsnog een keer gebeurt. Het is voor mij echter geen must", laat de vader van RKC-verdediger Melle Meulensteen weten aan De Telegraaf.

"Net voordat ik bij Australië begon, wilde Van der Sar me naar Ajax halen als assistent van Erik ten Hag, maar ik had toen mijn woord al aan Graham Arnold gegeven. Dat kom ik dan na. Zo zit ik in elkaar. Het is mijn grote doel om met Australië naar het WK te gaan. Dan heb ik niet alleen in het clubvoetbal het hoogst haalbare meegemaakt, maar ook in het landenvoetbal."

Meulensteen was acht jaar actief in de jeugdopleiding van NEC, voordat hij in 1993 voor een avontuur als jeugdcoach in Qatar koos. Sindsdien werkte hij voor een waslijst aan clubs: Al-Ittihad, Al-Sadd, Manchester United (jeugd), Brøndby IF, Manchester United (assistent), Anzji Machatsjkala, Fulham, Maccabi Haifa en het Indiase Kerala Blasters. Sinds 2018 werkt de voormalig assistent van Sir Alex Ferguson in Australië.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd