Eerste winterversterking binnen: Liverpool troeft Spurs af

30 januari 2022, 13:38

Liverpool heeft zich zondagmiddag versterkt met Luís Diaz. De Colombiaanse aanvaller werd eerder in Argentinië al medisch gekeurd en vervolgens ruim voor de transferdeadline gepresenteerd. Hij komt per direct over van FC Porto, dat een flinke transfersom ontvangt voor de sterspeler.

Liverpool kon het eerder al gemelde akkoord zondagmiddag bevestigen. Volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat het om een langdurig contract tot medio 2027. De transfersom zou een vast bedrag van veertig miljoen euro bedragen, plus nog eens twintig miljoen euro aan bonussen. Nadat over deze details een akkoord was bereikt, moest alleen zijn werkvergunning nog geregeld worden. Ook dat is inmiddels dus achter de rug.

Diaz speelde sinds juli 2019 bij FC Porto, waar hij nu met veertien goals en vijf assists in achttien wedstrijden aan zijn beste seizoen bezig is. Momenteel is hij voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Colombia in Zuid-Amerika. Daarom moest de medische keuring in Argentinië gebeuren. Als zijn interlandverplichtingen achter de rug zijn, zal Diaz zich in Liverpool melden.

De komst van de aanvaller moet trainer Jurgen Klopp meer opties geven voorin. Eerder was om diezelfde reden Arnaut Danjuma in beeld, maar Villarreal wilde niet meewerken aan een winters vertrek. Ook Tottenham Hotspur was in de race voor Diaz, maar de Colombiaan gaf de voorkeur aan de nummer twee van de Premier League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen