Pochettino geeft tekst en uitleg na fatale misser Simons

1 februari 2022, 08:50   Bijgewerkt: 1 februari 2022, 09:07

De pas achttienjarige Xavi Simons maakte maandagavond waarschijnlijk zijn pijnlijkste moment in het shirt van Paris Saint Germain tot nu toe mee. Zijn misser in de strafschoppenserie tegen OGC Nice werd de ploeg fataal. Na afloop kreeg trainer Mauricio Pochettino de vraag waarom juist hij de voorkeur kreeg om aan te leggen.

Het ging weliswaar om de zevende penalty uit de reeks, maar met Danilo Pereira, Presnel Kimpembe, Thilo Kehrer en Gianluigi Donnarumma waren er nog vier internationals - volgens Le Parisien betere opties - beschikbaar om deze op te eisen. Tegenover de Franse krant legde Pochettino uit dat hij zelf slechts vijf strafschoppennemers had aangewezen. "We dachten dat we het met die vijf al zouden beslissen."

Toen het na die vijf penalty's nog onbeslist was, liet hij de keuze aan de spelers zelf. Wie zich zelfverzekerd voelde, mocht aanleggen. Simons eiste dus zelf zijn strafschop op. "Als hij op het veld staat, heeft hij net zoveel recht om dat te doen als de anderen", stelde Pochettino. "Net als iedereen is hij teleurgesteld dat we zijn uitgeschakeld. We houden het volste vertrouwen in Xavi."

Door de misser van Simons strandt de bekercampagne van PSG in de achtste finale. Juist in de Coupe de France kon de talentvolle middenvelder annex aanvaller dit seizoen steevast op speelminuten rekenen. Tot dusver kwam hij in alle competities tot zeven optredens in het eerste elftal. 

Lees ook: Xavi Simons mist beslissende strafschop: Nice schakelt PSG uit

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen