Feyenoord en Teixeira dag na deadline van elkaar verlost

1 februari 2022, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft deze transferwinter op de valreep nog afscheid genomen van João Teixeira. De middenvelder stond al op de nominatie om te vertrekken, maar concrete interesse bleef lange tijd uit. De Portugees gaat uiteindelijk aan de slag in zijn thuisland, bij FC Famalicão.

Dinsdagmiddag werd die transfer op de website van de Rotterdamse club bevestigd. De speler beschikte over een aflopend contract in De Kuip en kwam bovendien niet in de plannen van trainer Arne Slot voor. In eerste instantie kwam dat door een blessure, maar ook na zijn terugkeer kwam hij tot slechts twee optredens.

Teixeira kwam in september 2020 over van het Portugese Vitoria Guimaraes, maar werd nooit een constante factor in Rotterdam en kwam slechts tot 24 officiële optredens. Het is een repeterend verhaal voor de Portugees. Hij heeft grote namen als Liverpool, FC Porto, SC Braga en Sporting Portugal op zijn naam staan, maar brak nergens echt door.

Teixeira was niet de enige overbodige speler die Feyenoord deze winter van de hand deed. Mark Diemers, Francesco Antonucci, Naoufal Bannis, Christian Conteh en Aliou Baldé werden allemaal verhuurd. Daartegenover stond de komst van Patrik Wålemark, Cole Bassett, Jorrit Hendrix en Philipp Sandler. Laatstgenoemde moet (naar verwachting vandaag) nog gepresenteerd worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen