Spits Dammers nu verdediger: "Mijn directe tegenstander? Zlatan"

3 februari 2022, 11:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wessel Dammers begon bij Feyenoord als spits, maar is inmiddels centrale verdediger. De mandekker maakte deze winter de overstap van FC Groningen naar Willem ll, waar hij basisspeler hoopt te worden. Dat vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Fred Rutten was de trainer die hem in Rotterdam naar de defensie haalde. "Ik moet eerlijk zeggen: in die tijd had ik als spits ook best wel wat moeite", vertelt Dammers, die in De Kuip onderdeel was van het team dat landskampioen werd. "Maar als iemand me vraagt of het ook als mijn titel voelt: nee. Ik zat bijna alle wedstrijden op de bank en was gewoon onderdeel van het team, maar ik speelde in de competitie geen seconde. Ik heb echt genoten van de ontlading na de kampioenswedstrijd en van de huldiging op de Coolsingel. Prachtig, maar op de titel heb ik nauwelijks invloed gehad."

In dat seizoen mocht hij één wedstrijd spelen in de Europa League, tegen Manchester United. "We verloren met 4-0 en het ging allemaal zó snel, niet normaal. Mijn directe tegenstander? Zlatan Ibrahimovic, haha. Ik speelde best een goede wedstrijd, hij scoorde niet. Maar terugkijkend: ik was zó gefocust, dat ik achteraf gezien te weinig heb genoten van de atmosfeer en van het spelen tegen Zlatan", vertelt de verdediger, die uiteindelijk vertrok uit Rotterdam voor een avontuur bij Fortuna Sittard. Daar maakte Dammers indruk.

Hij verdiende een transfer naar FC Groningen, speelde afgelopen seizoen bijna alles en begon ook deze zomer als basisspeler. Vlak voor de winterstop raakte hij zijn plek kwijt wegens 'tactische redenen'. . "Dat kwam totaal onverwachts en ik vond het ook onterecht", aldus de mandekker, die zich nu wil laten zien in Tilburg. Willem ll begon het seizoen uitstekend, maar is inmiddels ver weggezakt met elf nederlagen op rij. Desondanks houdt de nieuwkomer vertrouwen. "Hoe vaker je verliest, hoe dichterbij de eerstvolgende zege komt, haha."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen