Jonk hekelt vroegtijdig vertrek Kasius: "Hou niet van middelmaat"

3 februari 2022, 16:10

FC Volendam moet het in de tweede helft van de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie stellen zonder rechtsback Denso Kasius. Het negentienjarige talent werd tot het einde van dit seizoen gehuurd van FC Utrecht, maar door een clausule in zijn contract was Volendam verplicht mee te werken aan een tussentijds vertrek naar Bologna. Trainer Wim Jonk sprak openlijk zijn onbegrip uit over de keuze van Kasius.

"Denso heeft een bepaalde keuze gemaakt. Dat is jammer voor ons en dat betreur ik ten zeerste", begon Jonk in gesprek met NH Sport. "Of ik zijn keuze begrijp? Nee. Ik kijk vooral naar ontwikkeling. Die jongen was zichzelf net een bepaalde speelwijze aan het aanleren. Het is een talentvolle jongen die dat vrij goed deed, maar nog wel ontzettend veel stappen moet maken. Dan is een vertrek naar de Italiaanse competitie een enorme stap."

Jonk weet waar hij over praat, omdat hij zelf als speler twee seizoenen voor Internazionale uitkwam. "Dat is een tijd geleden, maar ik weet wel hoe het er daar aan toegaat. Als ik hem was, had ik geduld gehouden om nog meer keuzes te krijgen en me vooral gefocust op mijn ontwikkeling. Er is nog zoveel te leren."

Bologna is volgens Jonk dan ook niet de juiste club voor Kasius. "Ik hou niet van middelmaat", legde hij uit. "Daar wil ik niemand mee tekortdoen, maar bij hem zie ik een bepaalde potentie die geschikt is voor een hoger niveau. Dan zou ik kijken naar een betere combinatie die bij mij zou passen."

Lees ook: 'Utrecht en Volendam cashen en Bayern baalt bij transfer Kasius'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen