Schmidt verklaart vertrek bij PSV: "Heb loyaliteit getoond"

3 februari 2022, 19:12

PSV-trainer Roger Schmidt heeft tekst en uitleg gegeven over zijn beslissing om te vertrekken aan het einde van dit seizoen in Eindhoven. De belangrijkste reden dat hij vertrekt, is dat hij vier jaar op één plek een (te) lange periode vond. Ook zijn gevoel heeft duidelijk meegespeeld in de keuze om na twee jaar te verkassen.

Op het clubkanaal gaat Schmidt uitgebreid in op zijn besluit dat donderdag naar buiten kwam. "Het was een moeilijke beslissing", begint de Duitser zijn verhaal. "Ik weet dat iedereen op zoek is naar één reden voor mijn vertrek, maar het is het hele pakket. Het heeft niets te maken met het financiële gedeelte, het budget, het perspectief of transfers", verzekert Schmidt. Daarover werd in het recente verleden wel geschreven: Schmidt zou hogere eisen hebben dan PSV kon bewerkstelligen.

Maar dat is niet het geval. "Ik heb me afgevraagd of ik in totaal vier jaar trainer zou willen zijn bij PSV. Dat is een heel lange periode", weet hij. Ook het feit dat er interesse is van andere clubs, was niet van invloed op zijn beslissing. "Daar heeft het niets mee te maken. Ik heb loyaliteit getoond in de anderhalf jaar dat ik bij PSV zit. Het was nooit een optie om PSV tussentijds te verlaten en mijn vertrek heeft niets te maken met een andere club." Daarbij doelde de Duitser onder meer op het feit dat RB Leipzig tussentijds interesse had in zijn diensten.

Vanwege de tijdsdruk hakte Schmidt de beslissing in de laatste twee weken door. "Anders gaat het nog heel lang over dit onderwerp. Dat is normaal in het voetbal. Nu zal het er twee dagen over gaan en hopelijk kunnen we dat afsluiten met een overwinning op AZ", blikte de oefenmeester alweer vooruit op het komende weekend. "Ik heb ook naar mijn gevoel geluisterd", noemde hij toch nog een reden voor zijn aangekondigde vertrek.

Lees ook"Ik denk dat het voor PSV goed is dat Roger Schmidt vertrekt"

Voor de rest van dit seizoen is Schmidt van plan om goed af te sluiten. "Ik ben gemotiveerder dan ooit. Dit is de laatst kans om de landstitel of beker te pakken. Dat zou een perfect einde zijn", vond Schmidt, die het ondanks zijn vertrek nog wel altijd naar zijn zin heeft. "Ik ben heel gelukkig hier. En om zo'n beslissing te maken drie à vier maanden voor het einde is nooit makkelijk. Het is een definitieve beslissing, daar kom je niet op terug."

Ook niet ondanks dat de clubleiding van PSV graag verder gegaan was met Schmidt. "Maar ik heb ze alles uitgelegd. Wellicht zijn ze een beetje verdreitig of teleurgesteld, maar mijn verhouding met hen is goed en volgens mij begrepen ze het wel. Het is mijn beslissing", aldus de Duitse oefenmeester, die in zijn periode in Eindhoven tot dusver de Johan Cruijff Schaal won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen