'Nog meer onrust bij PSG: ook Leonardo ligt onder vuur'

4 februari 2022, 17:47   Bijgewerkt: 4 februari 2022, 18:05

Het is nog altijd onrustig bij Paris Saint-Germain. De afgelopen weken ging het veel over de toekomst van Mauricio Pochettino, over wiens verblijf bij de club beide partijen niet tevreden zijn. Daarbovenop ligt echter Leonardo, de sportief directeur van de Franse grootmacht, eveneens onder vuur.

Het Franse Foot Mercato weet dat Braziliaan, tevens oud-speler van PSG, er niet goed opstaat bij de achterban. Onder meer de afgelopen transferwindow speelde daarbij een rol. Ten eerste omdat hij er niet in slaagde target Tanguy Ndombélé naar Parijs te halen. Pochettino wilde de middenvelder dolgraag aan zijn selectie toevoegen, maar hij koos uiteindelijk voor een overstap naar het Olympique Lyonnais van Peter Bosz. 

Tegelijkertijd moest Leonardo enkele overbodige spelers zien te slijten, waar hij ook niet in slaagde. Als voorbeeld werd onder meer Layvin Kurzawa aangehaald. De linksback komt niet in de plannen voor, maar kon mede door een 'onverklaarbare' contractverlenging in 2020 op weinig belangstelling rekenen. Ook het afketsen van de verhuur van de talentvolle Dani Ebimbe aan Bayer Leverkusen werd Leonardo niet in dank afgenomen.

De kritiek op Leonardo klonk echter al langer. Momenteel staat hij niet op goede voet met de bekritiseerde trainer Pochettino, maar eerder had hij soortgelijke problemen met voorganger Thomas Tuchel en langer geleden ook Carlo Ancelotti. Daar komt uiteraard de situatie rond Mbappé bij. De aanvaller, voor wie liefst 145 miljoen euro werd betaald, lijkt Parijs na dit seizoen transfervrij te gaan verlaten. 

Lees ook: 'Eén ding is zeker: Pochettino is Paris Saint-Germain zat'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen