Schmidt keihard voor Drommel: "Heb genoeg geduld gehad"

5 februari 2022, 20:08

Roger Schmidt hield tot dusver vast aan Joël Drommel onder de lat, maar inmiddels is zijn situatie onhoudbaar geworden. Dat is de mening van de oefenmeester, die in de topper tegen AZ met Yvon Mvogo onder de lat begint. Hij was vorig seizoen eerste keeper, verloor zijn basisplaats en werd in de winterse transferperiode zelfs gelinkt aan een vertrek uit Eindhoven.

"Joël heeft ups en downs gekend dit seizoen. In de laatste weken, ook voor Kerst, was hij niet op topniveau. Wij verwachten meer van spelers", legt Schmidt uit bij ESPN. "Ik heb hem de kans gegeven om de eerste drie wedstrijden van dit jaar te beginnen, maar hij haalde niet zijn toplevel. Dan komt er een moment dat Yvon de kans verdiend, want we hebben gewoon een hele goede keeper achter de hand. Daarom kies ik nu voor hem."

Als het aan Schmidt ligt, blijft de Zwitserse goalie de komende weken basisspeler. "Dat zou betekenen dat hij het goed doet. Het is nu tijd voor Yvon, ik heb genoeg geduld gehad met Joël. Om meer vertrouwen te hebben dan ik in hem had, dat is eigenlijk niet mogelijk. Maar je moet wel gaan presteren", is het duidelijke oordeel van de oefenmeester.

Drommel kwam afgelopen zomer voor circa vier miljoen euro naar het Philips Stadion, maar wist daar nooit onomstreden te worden. Als wordt gekeken naar het reddingspercentage van alle eredivisiekeepers, dan staat de Nederlander in de onderste regionen. Nu is voor de trainer de maat vol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen