Oosting pijnigt vader en eindigt dramatische reeks Willem II

6 februari 2022, 16:35

Op een kletsnat veld heeft Willem II de Brabantse derby van RKC met 3-1 gewonnen, waardoor de ploeg van Fred Grim na vier maanden eindelijk weer een overwinning boekt. De debutanten waren beslissend voor de thuisploeg: Thijs Oosting maakte de eerste twee doelpunten - uitgerekend tegen zijn vader, waarna Jizz Hornkamp nog voor rust het derde doelpunt maakte. Een eretreffer van Michiel Kramer had zo geen gevolgen meer.

Voor Thijs Oosting was deze Brabantse derby op voorhand al een bijzondere wedstrijd. Niet alleen omdat de Willem II-speler vorig seizoen uitkwam voor de tegenstander uit Waalwijk, maar ook omdat zijn vader Joseph Oosting de huidige trainer is van RKC. De multifunctionele middenvelder arriveerde in een drukke laatste transferweek voor Willem II: naast hem arriveerden ook Hornkamp, Wessel Dammers en Daniel Crowley bij de Tilburgers. De transfervrije Engelsman begon op de bank, maar de andere genoemde aanwinsten kregen gelijk een basisplaats.

Wegens hevige regenval was het in eerste instantie nog de vraag of de wedstrijd doorgang kon vinden, maar een uur voor de wedstrijd bepaalde scheidsrechter Bas Nijhuis positief. Dat betekende niet dat het veld er goed bij lag, want voornamelijk aan de trainerszijde was het veld erg zompig. Dit zorgde voor veel onvoorspelbaarheid: de bal schoot alle kanten op, bleef soms plotseling liggen en spelers gleden links en rechts uit. Willem II leek beduidend meer op haar gemak in het waterballet dan RKC. Waar de Waalwijkers veelvuldig hun frustratie toonden wanneer het uitspelen van de bal niet naar wens verliep, doken de Tilburgers met alle liefde de plassen in. De dominantie van de thuisploeg drukte zich al snel uit in een doelpunt. Na een lange bal van Dries Saddiki nam debutant Oosting de bal slim mee, waarna hij op de rand van het strafschopgebied rustig afrondde.

Naarmate het einde van de eerste helft naderde, begon Willem II weer meer aan het spel deel te nemen. Hierdoor ontstond een aantrekkelijke fase, waarin de thuisploeg vol opportunisme de aanval zocht en RKC vooral in de counter dreiging toonde. Kansen bleven aan beide zijden door veel onnauwkeurigheden echter zeldzaam. De Tilburgers waren echter zeer effectief. De enige kans die ze na de 2-0 kregen was namelijk gelijk raak. Opnieuw was het een debutant die scoorde. Ditmaal was Hornkamp de gevierde man, nadat hij een goede voorzet van Svensson binnenkopte. RKC-doelman Etienne Vaessen zag er daarbij overigens niet goed uit: hij liet de bal knullig onder zijn eigen lichaam door stuiteren.

Na rust gingen de Waalwijkers naarstig op zoek naar een tegentreffer. Bijna zorgde Michiel Kramer al snel voor de 3-1, ware het niet dat de ervaren Freek Heerkens met een geweldige actie het doel schoon hield. Dat was een van de weinige kansen voor de bezoekers, die wel aandrongen, maar in de passing niet effectief genoeg waren. Door de aanvalsdrang van RKC vielen er de nodige ruimtes, maar Willem II wist hier niet van te profiteren. Naarmate de tweede helft vorderde leek de hoop op een overwinning, en daarmee ook de aanvalsdrang, bij RKC langzaam weg te vloeien. De thuisploeg kreeg zo de touwtjes in handen, waardoor de 3-1 van Michiel Kramer als donderslag bij heldere hemel kwam.

Door de tegentreffer werd het broze zelfvertrouwen van Willem II in de slotfase toch nog zichtbaar. Terwijl de Waalwijkers aanval op aanval stapelde, kwam de thuisploeg nog maar weinig van eigen helft af. De Tilburgers hielden echter makkelijk stand. Zo boekt Willem II haar eerste overwinning sinds 25 september boekten en nadert het RKC tot op een punt, terwijl de ploeg van Joseph Oosting na drie wedstrijden weer een keer verliest.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Jorn Brondeel 6; Leeroy Owusu 7, Wessel Dammers 6,5, Freek Heerkens 6,5 (66. Ulrik Jenssen 6), Mats Köhlert 6; Pol Llonch 7 (85. Daniel Crowley -) , Dries Saddiki 7; Max Svensson 7 (74. Nikos Michelis -), Thijs Oosting 7,5, Ché Nunnely 6,5 (74. Elton Kabangu -); Jizz Hornkamp 7 (84. Argyris Kampetsis -).

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 4,5; Dario van den Buijs 5 (26. Richard van der Venne 5), Melle Meulensteen 5, Shawn Adewoye 6; Alexander Büttner 5 (72. Lennerd Daneels -), Ayman Azhil 5 (46. Yassin Oukili 5), Vurnon Anita 5 (72. Iliass Bel Hassani -), Juriën Gaari 4,5; Jens Odgaard 5; Finn Stokkers 5 (46. Roy Kuijpers 5,5), Michiel Kramer 6.

Man of the match: Thijs Oosting

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen