Kökcü en Sinisterra maken indruk: "Elke aanval begon bij hem"

7 februari 2022, 20:05

Feyenoord had zondagmiddag geen kind aan stadgenoot Sparta. De Rotterdammers wonnen met 4-0 in De Kuip, mede door een doelpunt en een assist van Orkun Kökcü. Barry Opdam is lovend over de middenvelder. Daarnaast zag hij ook Luis Sinisterra uitblinken.

"Orkun Kökcü van Feyenoord is mijn speler van de week", vertelt de oud-international, die voor De Telegraaf het Elftal van de week mocht samenstellen. "Hij maakte zelf de 1-0 en gaf de voorassist op Luis Sinisterra bij de 2-0. Elke aanval van Feyenoord begon bij hem, hij zette echt de lijnen uit. Ook raakt hij niet in paniek en weet van tevoren waar de oplossingen liggen. Nu blijkt hij ook scorend vermogen te hebben. Hij is belangrijk geweest om de aansluiting bij PSV te krijgen."

Guus Til scoorde voor Feyenoord twee doelpunten, maar hij ontbreekt in het samengestelde elftal. Wel is er een plek voor Luis Sinisterra, die de gehele wedstrijd dreigend was op de vleugel. "Tegen Sparta was er een enorm kwaliteitsverschil, maar hij brengt zoveel dreiging. Hij is balvast, heeft snelheid en een individuele actie. Echt een handenbindertje en een briljantje voor Feyenoord. Iemand die ze ook echt missen als hij niet speelt", aldus Opdam.

Pierre van Hooijdonk was zondagavond bij Studio Voetbal ook lovend over de twee Feyenoorders. Waar hij eerder nog wel eens kritisch was op het rendement van Kökcü, zag hij de middenvelder zag dus scoren en een assist geven. "Ik vond hem echt goed spelen. Hij liet zien, wat ik graag wil zien. Kökcü zocht Sinisterra zo vaak, want hij weet gewoon: dit is iemand die voor ons het verschil kan maken in de één-tegen-één."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen