'Hoedemakers-belager' Van de Graaf ging viral: "Heel vervelend"

8 februari 2022 – Scheidsrechter Edwin van de Graaf ging afgelopen weekend heel de wereld over. De arbiter sloeg onbewust middenvelder Mees Hoedemakers van SC Cambuur naar de grond, wat ook nog eens een cruciaal moment in de wedstrijd bleek, omdat de controleur niet verder kon. "Het is heel vervelend voor Mees en voor Cambuur", aldus de arbiter.

'Hoedemakers-belager' Van de Graaf ging viral: "Heel vervelend"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tegenover Omrop Fryslân ging Van de Graaf in op de beelden die heel de wereld over gingen. "Het is natuurlijk nooit de bedoeling om op deze manier onderdeel te worden van de wedstrijd", begint de arbiter. "Ik ken de vrije trap toe, omdat de spits van SC Cambuur het shirtje vasthoudt. Dan moet je zo snel mogelijk aangeven welke kant dat op is: dat is de kant waar ik heen wees. Maar ik keek nog naar de situatie en dat was niet de kant waar ik heen wees."

En dus kwam zijn hand in de ogen van Hoedemakers, die uiteindelijk niet verder kon. "Als ik z'n tanden had geraakt, kon hij vermoedelijk wel doorgaan. Maar het oog is natuurlijk heel gevoelig. Er is niet zo veel voor nodig om daar last van te hebben", weet Van de Graaf, die baalde dat hij indirect invloed had op het verloop van de wedstrijd. "Maar ik voel me vooral verantwoordelijk voor het feit dat hij uitvalt."

Lees ookHoe dan?! Arbiter slaat Cambuur's Hoedemakers uit de wedstrijd

Wat de leidsman in elk geval wel geprobeerd heeft, is op de juiste wijze nazorg te verlenen. "Ik heb tijdens de wedstrijd gevraagd hoe het ging. En heb Henk de Jong heel kort aangesproken. Daarnaast ben ik in de rust wezen kijken hoe het ging en heb de teammanager vanmorgen (dinsdag) een appje gestuurd om te vragen hoe het met hem ging", aldus Van de Graaf, die hoorde dat dát vanuit SC Cambuur in elk geval wel gewaardeerd werd.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd