Letsch genoot van Ajax: "Dit team is van een totaal ander niveau"

9 februari 2022, 22:10

Thomas Letsch was na de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse duidelijk. Hij zag zijn manschappen een kansloze avond beleven in de Johan Cruijff ArenA en uiteindelijk met 5-0 verliezen. Stiekem kan de Duitser ook wel genieten van het hoge niveau van de tegenstander.

"We moeten realistisch zijn", aldus Letsch na de wedstrijd bij ESPN. "Vandaag hebben twee teams op een totaal ander niveau gespeeld. Ajax is een topteam in Europa en je hebt alleen een kans als alles naar wens verloopt. We besloten het veld klein te houden en dat ging de eerste twintig minuten goed. Daarna maken we fouten en komen we op een 2-0 achterstand. Dan wordt het lastig."

Op de vraag hoe deze nederlaag tot stand kwam, was Letsch helder. "Dan kijk ik ook naar de kwaliteit van Ajax. Ze waren ons steeds te snel af en gaven ons geen tijd als wij even balbezit hadden. Het leek wel een grote rondo na de 3-0. We moeten accepteren dat Ajax van een ander niveau is. Natuurlijk is het pijnlijk, ik zie mijn team niet graag met 5-0 verliezen. Maar vandaag hadden we simpelweg geen kans."

Door de nederlaag kan Vitesse zich focussen op de competitie en Europa. "Wij moeten ons oprichten en PSV is onze volgende uitdaging. Dat wordt na deze wedstrijd zeker niet gemakkelijker. Daar moeten we ons op richten, er komen mooie dingen voor ons aan in de competitie en de Conference League. We moeten ook niet vergeten wat we zelf bereiken. Maar het zal anders moeten dan vandaag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen