Interlandcarrière Zouma in het geding na kattenmishandeling

10 februari 2022 – Kurt Zouma moet vrezen dat het mishandelen van zijn kat gevolgen heeft voor zijn interlandcarrière. De Franse bondscoach Didier Deschamps is enorm geschrokken van het gedrag van de 27-jarige verdediger van West Ham United.

Interlandcarrière Zouma in het geding na kattenmishandeling

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Deze week dook een video op waarin Zouma zijn kat schopt en slaat. De beelden leidden tot volkswoede: West Ham gaf de verdediger de hoogst mogelijke boete, Adidas ontbond zijn persoonlijke sponsorcontract en de Engelse dierenbescherming nam de katten (Zouma had er twee) in beslag. Mogelijk wordt de verdediger nog strafrechtelijk vervolgd, want de politie onderzoekt het voorval.

Ook in Frankrijk is de zaak-Zouma groot nieuws. "Het is ontoelaatbaar, ondraaglijk en wreed. Deze beelden zijn schokkend", luidde de reactie van Deschamps toen hij door France 3 gevraagd werd naar het gedrag van de verdediger. "Ik ben geen aanklager, ik ben hier om op verschillende criteria een selectie te maken. In het verleden heb ik eerder spelers die fouten hebben gemaakt een tijdje niet geselecteerd. Aan die werkwijze houd ik vast."

Zouma kwam tot op heden tot elf wedstrijden in de Franse nationale ploeg. In de WK-kwalificatie kwam hij vier keer in acties voor Les Bleus. Zijn laatste interland speelde hij op 16 november vorig jaar, toen Frankrijk in en tegen Finland met 0-2 won.

Reacties

Premier League

gerelateerd