'Cruijff steeds belangrijker bij FC Barcelona: goede relatie met Xavi'

15 februari 2022, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordi Cruijff (48) heeft steeds meer in de melk te brokkelen bij FC Barcelona. De zoon van legende Johan Cruijff is sinds een tijdje op de achtergrond aan het werk bij de Catalaanse grootmacht, maar de hand van de Nederlander zou steeds meer zichtbaar worden. En dat is mede door het vertrek van Ramon Planes als technisch secretaris.

Dat schrijft dagblad SPORT in een analyse. Sinds het vertrek van Planes (voor wie geen vervanger kwam) is er meer ruimte voor de invloed van Cruijff in de technische beslissingen van de club en dat was te merken tijdens de winterse transferperiode. Hij zou bijvoorbeeld hebben geadviseerd om te kijken in de andere grote competities, bijvoorbeeld de Premier League, waarin Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré werden opgepikt.

'Cruijff analyseerde de samenstelling van de ploeg en was een van degenen die adviseerde om intensiteit, fysieke kracht en competitieritme toe te voegen', schrijft het medium. Mede om die reden zou Bryan Gil zijn afgewezen - hij kwam uiteindelijk bij Valencia terecht. In de komst van Traoré had Cruijff de grootste inbreng. Volgens hem was de buitenspeler van The Wolves de ideale kandidaat.

'Jordi Cruijff noemde Traoré als een speler bij wie alles samenkwam en waar het team naar op zoek was: fysieke kracht, intensiteit, talent en aanvallend voetbal. De rest was aan Mateu Alemany, die een unieke kans zag om twee vliegen in één klap te slaan door Trincao en zijn zaakwaarnemer, Jorge Mendes, aan de deal toe te voegen', weet het over de deal. Sowieso heeft Alemany een goede relatie met Cruijff, staat er te lezen.

Lees ook: 'Cruijff krijgt belangrijkere functie binnen FC Barcelona'

Xavi - met wie ook een goede klik heeft - vormt daarbij een belangrijk onderdeel van het technisch beleid. 'De drie hebben samen met hun medewerkers een werkteam gevormd, waaruit een team is gesmeed dat belangrijke voetballers heeft kunnen halen. De eerste vruchten van deze verbintenis kunnen al worden genoten in het eerste elftal, maar dit is nog maar net begonnen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen