Heracles verliest Blaswich aan Duitse top, Twente speurt bij ADO

15 februari 2022, 18:29

Heracles Almelo neemt na dit seizoen noodgedwongen afscheid van keeper Janis Blaswich. De ervaren Duitse sluitpost maakt een fraaie overstap naar RB Leipzig en omdat hij dat doet met een aflopend contract op zak, houdt de club ook nog eens niets over aan de deal. Omdat de goalie droomde van een kans in de hoogste afdeling van Duitsland, besloot hij niet in te gaan op de royale aanbieding die hem werd gedaan.

"Ik waardeer enorm wat de club mij heeft aangeboden om mij hier te houden. Maar het stond hoog op mijn doelenlijst om nog een keer in de Bundesliga te keepen en daar wilde ik op wachten. Nu deze kans voorbijkomt, kan ik deze niet laten liggen", legt Blaswich zijn keuze om te vertrekken uit op het clubkanaal. Vermoedelijk gaat hij de rol van reservegoalie vervullen bij de RB-club.

Heracles Almelo is de aanvoerder dankbaar voor de vier jaar trouwe dienst. "Natuurlijk hadden we Janis graag willen behouden voor Heracles. We hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan, maar hij heeft ook zijn ambitie", licht technisch directeur Tim Gilissen toe in de verklaring. "Janis is in de afgelopen maanden zeer betrouwbaar en transparant geweest in dit proces. Voor hem is dit een geweldige stap. We mogen trots zijn dat we opnieuw iemand afleveren aan een goede club in een Europese topcompetitie."

{image[352467][right-half][]}FC Twente dicht bij komst Steijn

Verder kwam TC/Tubania dinsdagmiddag met het nieuws dat FC Twente in verregaande onderhandelingen is over de komst van Sem Steijn. De Tukkers hopen op korte termijn een akkoord te sluiten met de aanvallend ingestelde middenvelder. Met een sterk seizoen in de Eerste Divisie speelde hij zich in de kijker van onder meer AZ en FC Twente, waarbij laatstgenoemde club dus het meest doorpakt.

De verwachting is dat hij een contract voor meerdere jaren gaat tekenen bij FC Twente. Dat Steijn na dit seizoen transfervrij is, maakt hem extra interessant aangezien technisch directeur Jan Streuer met een aardig lege beurs moet winkelen. Eerder speelde de zoon van coach Maurice Steijn bij VVV-Venlo en Al-Wahda.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen