Boadu neemt afscheid bij 'zijn' AZ: "Ik blijf van deze club houden"

20 februari 2022, 09:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het AZ-publiek nam zaterdagavond afscheid van Myron Boadu. De aanvaller van AS Monaco maakte voor aanvang van het thuisduel tegen Heracles Almelo een ereronde door het stadion van zijn voormalige club.

Afgelopen zomer maakte Boadu voor zeventien miljoen euro de overstap naar de Monegasken. Hoewel hij in Monaco aardig wat wedstrijden in de benen heeft, blijft de teller voorlopig staan op twee treffers. "Dit is voor mij gewoon heel leerzaam. Ik moet keihard werken om te laten zien hoe goed ik ben en hoeveel goals ik kan maken", stelt Boadu bij ESPN. "Er wordt een hele andere tactiek gespeeld dan ik bij AZ gewend was, maar ik moet niet op zoek naar excuses."

Boadu moet wel toegeven dat hij Nederland en AZ soms mist. "Aan de ene kant mis ik het koude Nederland wel. Soms is het in Frankrijk te warm om echt goed te trainen. Soms mis je de frisheid, de kou. Ik heb een leerzaam half jaar achter de rug. Maar ik had wel verwacht dat het makkelijker zou gaan dan het is gegaan."

Over het weer: zijn afscheidsronde moest Boadu doen in de stromende regen. "Het boeit me niet of het regent of de zon schijnt. Ik hou van deze club en ik blijf van deze club houden. Ik was blij dat de fans me zo waardeerden. Het is iets waar ik trots op kan zijn. Ik ben blij dat ik zo afscheid heb kunnen nemen. Ik kan het eigenlijk niet zeggen, maar ik hoop echt dat ik eens terugkeer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen