Net geen dubbele hattrick voor Reus; Malen pikt goaltje mee

20 februari 2022, 19:28   Bijgewerkt: 20 februari 2022, 19:39

Borussia Dortmund heeft zondag een klinkende overwinning geboekt op Borussia Mönchengladbach: 6-0. Marco Reus was de grote man bij de thuisploeg. Hij was een plaag voor de defensie. Alles wat de aanvaller leek aan te raken, veranderde in goud vandaag. Hij scoorde twee keer en gaf daarnaast nog drie assists.

Na 26 minuten spelen zorgde de aanvaller voor de eerste goal van de wedstrijd door een rebound van dichtbij binnen te werken. Dat bleek het startsein van een uitstekende wedstrijd van de Duits international, die zes minuten later de assist gaf op Donyell Malen. De voormalig PSV'er kreeg de bal in de diepte, liep alle verdedigers eruit en passeerde de doelman met zijn inzet. Het bleek meteen de ruststand.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft gaf Mönchengladbach niet op. De ploeg werd een aantal keer gevaarlijk, al bleven de aanvallers van Dortmund ook dreigend. Daarbij bleef Reus de aanjager. In de zeventigste minuut passte de aanvaller de bal naar zijn ploeggenoot Marius Wolf, die wel raadt wist met de voorzet. Hij zette de stand op 3-0. Daarna ging het snel. Vier minuten later was het namelijk 4-0 door Youssoufa Moukoko, weer naar een pass van Reus. In minuut 81 bekroonde de Duitser zijn perfecte wedstrijd met de vijfde treffer van de ploeg, waarna Emre Can in de blessuretijd nog een strafschop tegen de touwen mocht rammen.

Door de driepunter blijft de ploeg tweede in de Bundesliga. Het gat met koploper Bayern München blijft zes punten, terwijl nummer drie Bayer Leverkusen inmiddels al acht punten minder heeft. Dat betekent dat Malen en zijn ploeggenoten zonder vrees kunnen jagen op der Rekordmeister.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen