Antony oogst lof: "Anders heb je een probleem met de trainer"

21 februari 2022, 14:09

Ibrahim Afellay is lovend over Antony, die slechts drie assists op zijn naam heeft staan in de Eredivisie. De oud-voetballer vindt het rendement van de aanvaller niet te laat en noemt het 'scorebordjournalistiek'. Hij wijst naar de geweldige acties die de Braziliaan wekelijks laat zien. Arno Vermeulen is minder positief.

"Drie assists is niet veel, dat heeft te maken met de manier waarop hij voetbalt. Je kiest er zelf voor om hem aan de rechterkant te zetten, vanwaar hij naar binnen komt en zijn goals maakt. Daardoor heeft hij weinig assists", aldus de journalist bij Studio Voetbal, waarna Afellay inhaakt. Hij vindt dat niet alleen aan doelpunten en assists te zien is hoe belangrijk iemand voor de ploeg is in aanvallend opzicht. "Hij creëert heel veel ruimte voor zijn medespelers, omdat iedereen naar hem kijkt. Vooral in Nederland heeft hij vaak dubbele dekking. Daar kunnen teamgenoten van profiteren."

De analist wil dan ook vooral genieten van de Braziliaan, zolang het nog kan. Afellay weet namelijk zeker dat hij niet lang meer in Nederland speelt. "Laten we alsjeblieft blij zijn dat zulke jongens nog in Nederland voetballen. Het zal niet lang meer duren voordat hij elders te bewonderen is." Pierre van Hooijdonk sluit zich bij die woorden aan. Hij is lovend over de buitenspeler, die dit seizoen onomstreden is bij Erik ten Hag. De oud-aanvaller snapt dat heel goed als hij kijkt naar de klasse van Antony.

"Ik vind het geweldig als spelers in staat zijn om zulke capriolen functioneel uit te voeren", doelt hij op alle trucjes en hoogstandjes. "Je weet wat ze kunnen brengen, ook al gaat het af en toe fout. Als je zulke dingen doet terwijl je niet levert, dan heb je een probleem met de trainer", besluit Van Hooijdonk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen