Sneijder kritisch op Ajax-tweetal: "Het is een beetje jeugdig"

23 februari 2022, 23:59

Wesley Sneijder is niet te spreken over de manier waarop Ajax in de tweede helft voor de dag kwam tegen Benfica. Waar de Amsterdammers voor rust de wedstrijd in het slot hadden kunnen gooien, werden zij in de tweede helft bij tijd en wijle overlopen. Het kostte Ajax de overwinning en een goede uitgangspositie voor de return.

Ajax gaf na zeventig minuten de 1-2 voorsprong weg. Na een counter was Roman Yaremchuk in de rebound trefzeker. "Je staat 2-1 voor, je ziet dat je niet helemaal meer lekker in de wedstrijd zit en je creëert te weinig… verdedig die 2-1 dan", aldus Sneijder bij RTL7. Om zijn mening kracht bij te zetten, haalt de voormalig middenvelder twee momenten aan waarin zowel Daley Blind als Ryan Gravenberch ver op de helft van Benfica staat. "Die hebben daar niks te zoeken met nog twintig minuten te voetballen. Ik vind het een beetje jeugdig."

Blind en Gravenberch waren in geen velden en wegen te zien toen Benfica twintig minuten voor tijd razendsnel schakelde en zo de 2-2 afdwong. "Dat mag niet gebeuren", stelt Sneijder, die aanstipt dat Erik ten Hag al voornemens was om Blind en Gravenberch te vervangen door Nicolás Tagliafico en Davy Klaassen. "Dat had hij misschien ook eerder kunnen doen", aldus Sneijder.

Ajax heeft door het 2-2 gelijkspel in Lissabon een redelijke uitgangspositie voor de return in de Johan Cruijff ArenA. De tweede ontmoeting in de achtste finale van de Champions League wordt over drie weken gespeeld.