Twijfels over topscorer Til: "Dat was toch ronduit slecht?"

26 februari 2022, 12:39

Feyenoord gaat zondagmiddag om 12:15 uur op bezoek bij AZ. Voor clubtopscorer Guus Til is dat een bijzonder affiche. Feyenoord-icoon Willem van Hanegem en assistent-trainer van Jong AZ Martin Haar blikten vooruit op Tils terugkeer in Alkmaar.

Met dertien doelpunten is Til na 23 Eredivisiewedstrijden clubtopscorer van Feyenoord en moet hij in het klassement alleen Ajax-spits Sébastien Haller (zestien goals) voor zich dulden. Toch is Van Hanegem nog niet helemaal overtuigd. "Ja, die doelpunten... die heeft hij inderdaad gemaakt", begon hij in het Algemeen Dagblad. "Maar heel eerlijk, ik zie Til nog te vaak erg matig spelen. Afgelopen zondag tegen Cambuur, dat was toch ronduit slecht?"

Haar, die in de jeugdopleiding van AZ lang samenwerkte met Til, moest lachen om de woorden van Van Hanegem. "Ik snap Willem ergens ook wel, maar je moet Til niet met een Jari Litmanen vergelijken. Als hij bij ons aan hakballetjes en balletjes achter het standbeen begon, zei ik ook meteen: 'Guus, doe dat maar niet hè'. Dat kan hij gewoon niet. Maar deze jongen heeft enorme waarde voor Feyenoord. Hij kan één van de meest scorende middenvelders van de club worden." Haar wees er bovendien op dat Louis van Gaal Til al snel bij Oranje haalde.

Wel moest Haar erkennen dat Tils avonturen bij Spartak Moskou en SC Freiburg geen succes werden. "Maar toen Feyenoord hem terughaalde naar de Eredivisie, zei ik meteen dat hij tussen de vijftien en twintig goals zou gaan maken. Til is de jongere versie van Jens Toornstra. Hij heeft scorend vermogen en beschikt over een gigantisch loopvermogen. In de Eredivisie maakt hij daarmee vaak het verschil."

Haar denkt ook te weten waarom Til in het buitenland niet lukte, wat hem in Nederland nu wel opnieuw lukt. "In Duitsland lopen jongens die precies hetzelfde kunnen en vaak nog veel beter. Daar worden toch gewoon extra dingen gevraagd. De Russische competitie, daar lopen ook gewoon geweldige spelers rond. Maar in Nederland: ga maar eens tegen Til spelen. Dat is echt vervelend hoor. Hij blijft maar gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen