Ajax laat komend seizoen talent alsnog rijpen in Scandinavië

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 maart 2022 – Ajax gaat op korte termijn vermoedelijk afscheid nemen van Victor Jensen. De 22-jarige middenvelder komt in Amsterdam amper tot niet aan de bak en er is serieuze belangstelling van het Noorse Rosenborg BK. Daarbij gaat het vermoedelijk om een verhuurbeurt van de spelmaker.

Ajax laat komend seizoen talent alsnog rijpen in Scandinavië

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijven de Deense media BT Sport en Nettavisen althans. Zij schrijven dat Ajax op korte termijn een Deense speler minder heeft, want Rosenborg BK wil Jensen - die tot 2023 vastligt in de Johan Cruijff Arena - voor het gehele seizoen huren. Normaliter is dat op z'n vroegst pas vanaf 29 april, als de transferwindow in Denemarken opent, maar er wordt ook geschreven dat hij meegaat op trainingskamp en dus eerder richting Scandinavië vertrekt.

Dat betekent dat hij mogelijk eerder afreist naar zijn thuisland om alvast te wennen aan zijn nieuwe, tijdelijke club. Jansen komt bij het eerste team van Erik ten Hag vrijwel niet aan de bak en maakte ook in de laatste drie (allen verloren overigens) duels van Jong Ajax geen deel uit van de wedstrijdselectie. Mogelijk heeft dat te maken met zijn bekende vertrekwens, al sloot hij wel aan bij de duels van de A-selectie. 

Lees ook'Ajax kan talent van de hand doen: Malmö en Rosenborg doen bod'

Afgelopen winter was er veel belangstelling vanuit Italië, Rusland en Nederland, maar kwam het niet tot een tijdelijk vertrek voor Jensen. Ditmaal lijkt hij wel te verkassen naar de Deense club, het land waaruit eerder FC Nordsjælland interesse had. Ajax ziet overigens nog wel toekomst in de Deen, maar zou een verhuurbeurt wel zien zitten en werkt om die reden mee.

Update 14.00 uur: Ajax maakt verhuur bekend
Ajax heeft het vertrek van Jensen wereldkundig gemaakt. De middenvelder verlengt zijn contract tot en met de zomer van 2024 en wordt per direct verhuurd aan de Deense club. Daar blijft hij in elk geval voor de rest van dit kalenderjaar, tot 31 december 2022. 


  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd