Keiharde financiële klap voor Groningen: hoofdsponsor failliet

2 maart 2022, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vervelend nieuws voor FC Groningen: hoofdsponsor Office Centre is woensdagochtend officieel failliet verklaard. Het bedrijf hoopte op een doorstart, maar kreeg geen mogelijkheden daartoe van de rechter. FC Groningen verwijdert het bedrijf daarom per direct van het shirt en van reclameborden in het stadion.

Volgens Voetbal International komt het faillissement de club heel duur te staan. In totaal gaat een bedrag van rond de 900.000 euro in rook op. "Dit is bijzonder zuur. We hebben lange tijd de hoop gehad dat er nog een regeling zou volgen waarbij we in ieder geval nog een deel van het sponsorgeld tegemoet zouden kunnen zien. Die hoop is met het faillissement vervlogen. Dit betekent een grote financiële scheur in de broek', laat algemeen directeur Wouter Gudde weten aan VI.

Office Centre, een bedrijf dat voorziet in kantoorartikelen, begon in 2019 als hoofdsponsor van FC Groningen. Een jaar daarna sloten de club en het bedrijf een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De nieuwe eigenaar gaf in 2021 aan het contract per 2023 te verscheuren, maar daar is vanwege het faillissement per direct een einde aan gekomen. De club opent direct de zoektocht naar een nieuwe sponsor.

Voordat Office Centre in 2019 begon bij de club, was Payt de sponsor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen