Dessers doet wat hij moet doen: ''Geeft mij vertrouwen''

10 maart 2022, 22:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cyriel Dessers bezorgde Feyenoord afgelopen zaterdag als invaller een punt tegen NEC. Donderdagavond mocht hij het op bezoek bij Partizan Belgrado in de UEFA Conference League vanaf het begin laten zien. Dessers kreeg de voorkeur boven Bryan Linssen en betaalde het vertrouwen van Arne Slot terug met wederom een treffer.

Dessers beleefde een stormachtige start bij Feyenoord en scoorde op een gegeven moment het ene na het andere belangrijke doelpunt. Maar de Belg, die wordt gehuurd van KRC Genk, slaagde er niet in om die lijn door te trekken. Dessers stond een lange tijd droog en sukkelde met zijn fitheid. Maar nu is hij terug en weer belangrijk voor Feyenoord. In Servië zorgde hij na 51 minuten voor de belangrijke 2-2. ''Het was niet mijn allermooiste goal ooit, maar hij telt wel'', vertelde Desser na afloop in gesprek met RTV Rijnmond. ''Het was een goed moment, een belangrijke goal en vanaf dat moment kwam er ook eindelijk wat rust in de ploeg.''

Feyenoord kwam direct na rust voor de tweede keer op acherstand. Een domper, maar de ploeg van Slot gaf zich niet zomaar verloren. Ze knokte zich opnieuw naast Partizan Belgrado en nam na de 2-2 van Dessers ruim afstand van de thuisploeg. ''Hier had ik voor de wedstrijd natuurlijk voor getekend. Zeker omdat we twee keer terugkomen van een achterstand, dat wil wel iets zeggen over dit team'', aldus Dessers, wiens zelfvertrouwen ook een flinke boost heeft gekregen. Over zijn spel in de eerste helft was hij niet helemaal tevreden, maar na de rust zat hij er lekker in. ''De tweede helft was goed, met een goal en een assist, maar los daarvan ook qua spel en in de combinatie.''

En dat smaakt natuurlijk naar meer. ''Dit is mijn eerste basisplaats na drie maanden weer. Ik heb een blessure gehad, dus ik moet qua fitheid weer even terugkomen op niveau. Maar dit geeft mij wel vertrouwen.'' Uitblinkers genoeg bij Feyenoord in de heenwedstrijd tegen Partizan Belgrado. Zo was Jens Toornstra tweemaal trefzeker, terwijl Luis Sinisterra er flink op los dribbelde en op fraaie wijze trefzeker was. Zij hadden een belangrijk aandeel in de 2-5 overwinning, alweer de negende Europese zege van dit seizoen. Daarmee heeft Feyenoord een fraai zegerecord te pakken.