Van Gaal verrast met keuze voor Teze, twee opvallende afvallers

18 maart 2022, 12:02   Bijgewerkt: 18 maart 2022, 12:08

Bondscoach Louis van Gaal heeft Jordan Teze opgenomen in zijn definitieve selectie voor de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland van eind deze maand. Uit de voorselectie van het Nederlands elftal zijn Luuk de Jong en Stefan de Vrij de meest opvallende afvallers. De Vrij is geblesseerd en laat de interlands daarom aan zich voorbijgaan.

Van Gaal kreeg eerder deze week al twee dompers te verwerken. Voor voorselectie-debutant Jeremie Frimpong zit het seizoen er vanwege een blessure op, terwijl datzelfde geldt voor doelman Justin Bijlow. Daardoor hoefde Van Gaal geen keuzes te maken over zijn doelmannen. Hij heeft Mark Flekken, Joël Drommel en Tim Krul opgenomen in zijn definitieve groep.

Jordy Clasie maakt zodoende zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van AZ was na jarenlange afwezigheid de meest opvallende speler in de voorselectie van Van Gaal, die er ook voor heeft gekozen om met Owen Wijndal, Daley Blind en Tyrell Malacia drie linksbacks te selecteren. Mogelijk ziet hij Blind als centrale verdediger. Als vervanger van de afgehaakte Frimpong behoort nu Hans Hateboer tot de 28-koppige selectie.

Het Nederlands elftal oefent volgende week tweemaal. Op zaterdag 26 maart is Denemarken om 20.45 uur de tegenstander. Drie dagen later komt Duitsland op bezoek. Het is de eerste keer dat het Nederlands elftal bijeen komt sinds 16 november. Destijds werd dankzij een 2-0 overwinning op Noorwegen het ticket voor het WK in Qatar eind dit jaar veiliggesteld.

Selectie

Nathan Aké (Manchester City), Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (AZ), Memphis Depay (Barcelona), Virgil van Dijk (Liverpool), Joël Drommel (PSV), Denzel Dumfries (Inter), Mark Flekken (SC Freiburg), Cody Gakpo (PSV), Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal), Hans Hateboer (Atalanta), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tim Krul (Norwich City), Noa Lang (Club Brugge), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Marten de Roon (Atalanta), Jordan Teze (PSV), Guus Til (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Wout Weghorst (Burnley), Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain) en Owen Wijndal (AZ).

Lees ook: Dit was de verrassende voorselectie van het Nederlands elftal

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen