Pérez ziet één uitblinker bij Ajax: ''Hij regelt het echt achterin''

21 maart 2022, 09:25

Voetballiefhebbend Nederland kwam dit seizoen meermaals superlatieven tekort voor de ontwikkeling van Jurriën Timber. Maar de Oranje-international is niet de enige Ajax-verdediger die veel indruk maakt. Volgens Kenneth Pérez was Lisandro Martínez de grote uitblinker bij Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. 

Ajax won zondag weliswaar met 3-2 van Feyenoord en deed daarmee uitstekende zaken in de titelstrijd. Maar het was wederom niet best wat de Amsterdammers op de mat legden. De ploeg van Erik ten Hag verkeert al weken in mindere vorm, waarbij vooral de onherkenbare optredens van onder meer Steven Berghuis en, ondanks zijn doelpunt, Dusan Tadic zorgen baren. Ook achterin staat het niet meer als een huis. Ajax incasseerde in de laatste vier competitiewedstrijden liefst acht treffers. 

Maar dat is niet te wijten aan Martínez. De Argentijn stond ook in de Klassieker zijn mannetje, zag Pérez. ''Ik kon één speler uitzoeken bij Ajax die wel zijn niveau haalde en eigenlijk geweldig speelde. Dat was Martínez'', zei de voormalig voetballer van onder meer Ajax, PSV en AZ bij ESPN. ''Hij brengt dat gif. Soms tot het irritante aan toe en soms ook met het risico op een penalty. Maar hij regelt het wel echt achterin. Hij staat écht zijn mannetje bij elk duel. Hij is natuurlijk niet al te groot, maar hij is zó sterk en hij heeft een veel beter inzicht gekregen.'' 

Lees ook: Verbazing over ontbreken 'Feyenoord-penalty' in samenvatting

Wie Martínez dit seizoen ziet spelen, kan moeilijk geloven dat hij in het afgelopen seizoen in eerste instantie vaker wel dan niet op de bank zat. ''Hij kan heel goed voetballen, maar nog niet zo lang geleden stond hij er steevast naast, hoor'', aldus Pérez. ''Duelkracht, inzicht en in de passing. Dat zijn drie dingen waar hij heel goed in is. En hij gebruikt zijn lichaam fantastisch.'' Inmiddels is Martínez niet alleen onomstreden bij Ajax, maar ook een vast gezicht in de Argentijnse nationale ploeg. Hij kwam vooralsnog zes keer uit voor zijn land, waarvan vier keer als basisspeler. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen