Roep om Tagliafico: "Werd zelfs licht geklapt bij wissel Blind"

21 maart 2022, 11:49

Ajax won dit weekend van Feyenoord door een late treffer van Antony. Hij scoorde op aangeven van Nicolas Tagliafico, die uitstekend inviel. Na afloop vertelde Erik ten Hag ook dat de Argentijn zeer dicht tegen een basisplek aanzit en dat het voor hem de overweging waard is. Daley Blind zou dan het kind van de rekening worden en de kritiek op hem neemt dan ook toe. 

Bij Dit was het weekend stipt Arnold Bruggink aan dat Blind direct de kleedkamers in dook en zich niet meer liet zien, ook niet bij de ereronde na afloop. "Deze wissel piept en kraakt natuurlijk ook. Blind loopt in één lijn door naar de catacomben. Het publiek begon te morren en Tagliafico bracht wel iets nieuws wat Ajax nodig had. Hij begint te rennen en te tackelen en daarmee brengt hij iets anders dan Blind."

"Het publiek applaudisseerde ook lichtjes toen Blind naar de kant werd gehaald", voegt Jan-Joost van Gangelen daaraan toe. "Dat klopt en dat is kwalijk, want Blind is een speler die het van zijn inzicht moet hebben", reageert Bruggink. "Het publiek gaat altijd morren als een speler niet hard genoeg loopt. Dat is het recht van het publiek, maar het gaat wel meestal richting de spelers die dat over zich hebben. Het zijn de bepaldende spelers als het draait, maar als het niet loopt, zijn zij de klos. Want die werken niet hard genoeg."

Lees ookVink adviseert Ajax

Kenneth Perez begrijpt deze reactie van Blind wel. "Als dat Tannane of Lang was geweest, dan was dat wel veroordeeld. Ik had hetzelfde gedaan, maar dit is natuurlijk niet goed. Hij was al geïrriteerd elke keer als Tagliafico erin kwam om hem koest te houden, maar nu was het omdat Blind zelf niet goed was. Feit is wel dat Blind de afgelopen maand, behalve tegen Benfica, zijn niveau niet heeft gehaald. Hij heeft bijzonder veel balverlies."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen