Ajax gaat 'gejat' Antony-shirt veilen voor goede doel

21 maart 2022, 18:57

Ajax heeft besloten het wedstrijdshirt van Antony binnenkort te gaan veilen. De Braziliaanse aanvaller groeide als maker van de 3-2 in de Klassieker uit tot man van de wedstrijd. Ajax gaat het shirt verkopen en schenkt de opbrengst aan het Emma Kinderziekenhuis.

Dat maakt de club bekend op de officiële kanalen. Het shirt van Antony werd dit weekend wereldnieuws nadat hij na afloop van de gewonnen topper tegen Feyenoord naar het publiek liep en het shirt uit zijn handen liet pikken door een volwassen man. De supporter kreeg bedreigingen op social media en leverde het shirt zo snel mogelijk weer in bij de club.

Lees ook: Dief Antony-shirt bedreigd na Facebook-post en brengt shirt terug

Ajax heeft besloten het shirt te gaan veilen voor het goede doel. Eerst is de Braziliaan nog op interlandtrip, daarna zal hij het shirt van een handtekening voorzien en kan het in de verkoop. 'Met de opbrengst van dit shirt kunnen wij de zorg voor ernstig zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis nog beter maken. Het is fantastisch dat Antony zich samen met de Ajax Foundation inzet voor kinderen met kanker die de allerbeste zorg verdienen', schrijft Ajax op de clubwebsite.

Antony groeide zondag uit tot de meestbesproken man na de Klassieker. Binnen enkele minuten schoot hij de winnende goal tegen de touwen, kreeg hij geel voor het uittrekken van zijn shirt en kreeg hij nogmaals een gele prent omdat de arbitrage dacht dat hij een blessure veinsde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen