Oranje-uitblinker Bergwijn 'moet naar Ajax': '8 punten voorgestaan'

27 maart 2022, 09:07

Steven Bergwijn (24) was een van de absolute uitblinkers bij het Nederlands elftal tijdens de overwinning tegen Denemarken. De aanvaller van Tottenham Hotspur was blij met de kansen die hij kreeg van Louis van Gaal. "Ik speel niet vaak in Engeland, dan is het lekker dat je het vertrouwen dat je krijgt van de bondscoach kan belonen."

Dat zei de buitenspeler tegenover de NOS. Twee dagen geleden voelde Bergwijn al aan dat hij zou gaan spelen. "Memphis en ik voelen elkaar aan en die positie ben ik wel een beetje gewend", begon de creatieve aanvaller zijn verhaal. "We kunnen beiden de bal in de diepte en in de voeten krijgen. We zijn creatieve spelers en ik denk dat ik weet wat de trainer mij vraagt. Welk systeem mijn voorkeur heeft? Voor mij maakt het niet veel uit. 4-3-3 of dit systeem, we kunnen het beiden spelen."

Bij FCUpdate.nl, Voetbal International en het Algemeen Dagblad scoorde Bergwijn het hoogste cijfer van de internationals: een 8. Bij ESPN brak analist Hans Kraaij jr. ook een lans voor de oud-PSV'er. "Deze beelden moet hij meenemen naar Engeland en aan de trainer laten zien. 'Kijk eens. Ik kan links, ik kan rechts.' Ik snap niet dat hij zo weinig speelt bij de Spurs", stelt kraaij, die dan ook vindt dat Bergwijn in de komende zomer naar een andere club moet overstappen.

Lees ook'AC Milan wil Ajax aftroeven in Bergwijn-strijd en wil nog een Nederlander'

Afgelopen winter toonde Ajax veel interesse in de aanvaller van Tottenham Hotspur, maar destijds lieten ze hem alleen voor de absolute hoofdprijs gaan en dat was de Amsterdammers te gortig. Op social media werd nog even teruggeblikt op die beslissing en voouitgekeken naar de komende transferwindow. Volgens velen doet Ajax er goed aan om zich opnieuw te melden voor Bergwijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen