De Jong ziet Oranje met twee gezichten: "Daardoor neem je risico"

30 maart 2022, 11:26

Frenkie de Jong zag dat Nederland tegen Duitsland twee gezichten toonde. Waar de eerste helft voor de tegenstander was, knokte de manschappen van Louis van Gaal zich na rust terug. De middenvelder van FC Barcelona nam zijn ploeg in de tweede helft bij de hand met een aantal uitstekende acties.

"Vooral in de eerste helft hadden we het heel lastig", analyseerde hij de wedstrijd voor de camera van de NOS. "We hadden niet echt een goede oplossing op hun speelwijze. Zij hadden altijd iemand vrij. In de tweede helft deden we dat beter, hadden we meer druk op de bal en we dekten meer door. Daardoor neem je een risico, maar het ging een stuk beter. Zelf waren we aan de bal ook wat beter."

Duitsland kwam vlak voor rust op voorsprong via Thomas Müller. Die voorsprong was meer dan terecht. Maar kansloos wilde De Jong de eerste helft niet noemen. "Zij hadden wel de overhand, maar wij kregen zelf ook een grote kans via Malen en er waren nog wel wat mogelijkheden", aldus de middenvelder, die deze wedstrijd weer begon met Teun Koopmeiners naast zich.

Het oefenduel was het einde van de interlandperiode. De Jong is al met al tevreden. "We hebben een goede week gehad. Zwaar getraind, we hebben veel dingen kunnen trainen, ik denk dat veel dingen duidelijk zijn geworden. Twee wedstrijden tegen hele goede tegenstanders. Denemarken haalde de halve finale op het EK en Duitsland is altijd een topland. Het is heel leerzaam geweest. We hebben goede stappen gezet en kunnen hierop voortborduren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen