PSV
1 – 0
Go Ahead Eagles

Afrikaanse bondsarts overlijdt bij voetbalrellen Nigeria - Ghana

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 maart 2022 – Na afloop van het WK-kwalificatieduel tussen Nigeria en Ghana is het dinsdagavond verschrikkelijk mis gegaan. In het stadion braken enorme rellen uit, waarbij een arts van de Afrikaanse voetbalbond CAF is overleden. Het gaat om de Zambiaan Joseph Kabungo, die bij de wedstrijd dienst deed als dopingofficial. 

Afrikaanse bondsarts overlijdt bij voetbalrellen Nigeria - Ghana

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In een bericht op de eigen website betreurde de Zambiaanse voetbalbond COSAFA het overlijden van Kabungo. De bond bevestigde dat dat na de wedstrijd is gebeurd, al werd er op de precieze doodsoorzaak niet ingegaan. Verschillende Afrikaanse media berichten dat hij door het geweld is omgekomen, maar volgens andere verhalen ging het eerder al niet goed met de arts en is hij bij de kleedkamers in elkaar gezakt.

Na het laatste fluitsignaal, waarmee duidelijk werd dat Nigeria niet op het WK aanwezig zal zijn, werd het veld bestormd door woedende 'supporters'. Zij zouden op en rond het veld vernielingen hebben aangericht en de spelers van Ghana hebben bekogeld, die razendsnel de spelerstunnel in moesten vluchten. 

  • Topclub Adv

    FC Twente of Feyenoord? Zet één euro op de winnaar en win 100 euro als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd