Memphis vanaf links? "Torres is gehaald door Xavi, Memphis niet"

4 april 2022, 11:27

Aan het begin van het seizoen was Memphis nog een van de uitblinkers bij FC Barcelona. De Nederlandse spits raakte echter geblesseerd en zag Xavi de positie van Ronald Koeman overnemen. Sindsdien moet Memphis het voornamelijk stellen met invalbeurten, gezien Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang en Ferran Torres de voorkeur krijgen in de voorhoede.

Tegen Sevilla (1-0 zege) speelde Torres een ongelukkige wedstrijd. Analist bij Ziggo Sport Jan van Halst nam zijn prestatie onder de loep. "Er is veel kritiek op Ferran Torres dat hij veel kansen mist. Als je er kritisch naar kijkt, dan moet deze kans gewoon in het hoekje. Hij doet alles heel hard en dan is zijn aanname niet goed. Dan neemt hij hem te kort onder zich aan, waardoor hij niet goed kan schieten. Het hoeft niet altijd hard, maar hij moet gewoon in het hoekje."

Van Halst vraagt zich daarom af of Memphis geen geschiktere optie is op linksbuiten, maar heeft ook een vermoeden waarom Xavi dat niet doet. "Om maar even nationalistisch af te ronden: Memphis kan toch ook vanaf links? Dit is echt een gevalletje: Torres is gehaald door Xavi en Memphis niet. Daardoor moet hij twee keer zoveel presteren. Puur omdat hij nog van de vorige trainer is."

Hoewel Torres tegen Sevilla geen geweldige indruk maakte, deed Torres het tot nu toe prima voor FC Barcelona. In acht basisplaatsen en een invalbeurt was hij al goed voor vier goals en drie assists.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen