Slavia Praag-speler Van Buren: "Ik juich voor Feyenoord"

7 april 2022, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mick van Buren heeft een contract bij Slavia Praag, maar de Rotterdammer hoopt dat Feyenoord wint. De aanvaller kan dat zeggen omdat hij donderdagavond niet op het veld staat tijdens de Conference League-wedstrijd. De Tsjechische club heeft hem in eigen land verhuurd aan SK Dynamo Ceske Budejovice.

"Ik heb jaren voor Slavia gespeeld en nooit troffen ze een Nederlandse tegenstander. Nu word ik verhuurd en spelen ze ineens vier keer in één seizoen tegen mijn favoriete club", vertelt de 29-jarige aanvaller tegenover NU.nl. "Het wordt een open wedstrijd met twee aanvallende ploegen. Feyenoord heeft meer individuele kwaliteit. Ik denk dat zij doorgaan naar de halve finales. Slavia heeft een paar blessures, ze zijn redelijk gehavend."

In de groepsfase van de Conference League waren Slavia en Feyenoord ook al aan elkaar gekoppeld. Toen hoefde de voetballer nog niet tussen beide clubs te kiezen, vertelt hij met een knipoog. "Dan zei ik gewoon dat ik hoopte dat ze allebei doorgingen, wat gelukkig ook gebeurde. Nu zeg ik dat ik voor Feyenoord juich. Dat mag ik stiekem wel zeggen, toch?"

Van Buren baalt dat hij niet mee mag kan doen tegen zijn favoriete club. "Ik had juist graag laten zien dat ik dat niveau heb", aldus de verhuurde aanvaller, die laatst nog tegen Slavia speelde. De trainers grapten toen dat ze een shirt voor hem zouden regelen. "Dat is wel mooi, ze vinden het voor mij écht jammer dat ik er niet bij kan zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen