Nog geen witte rook in Manchester: ''Ten Hag is er nog niet uit''

8 april 2022, 16:01

Als we de berichten uit Engeland van de laatste dagen moeten geloven, lijkt er geen twijfel over te bestaan dat Erik ten Hag komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer wordt van Manchester United. De huidige oefenmeester is naar verluidt bijna rond met de Engelse grootmacht. Maar witte rook wordt er nog niet zo snel verwacht. Volgens Freek Jansen van Voetbal International heeft Ten Hag de knoop namelijk nog niet doorgehakt.

Er gaat deze week geen dag voorbij zonder dat Ten Hag onderwerp van gesprek is in de Engelse kranten. De succestrainer van Ajax wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar Manchester United en volgens de Engelse media is een akkoord nabij. Maar waar er in Engeland uitgebreid wordt bericht over de mogelijke samenwerking tussen Manchester United en Ten Hag, blijft het in Nederland vooralsnog stil.

Volgens Jansen is dat geen toeval. ''Hier in Nederland zijn we minder van het schieten met hagel'', zegt de Ajax-clubwatcher van Voetbal International in de nieuwe Pak Schaal Podcast. ''De informatie die ik, en wat andere goed ingevoerde clubwatchers om mij heen ook hebben, is dat Ten Hag er nog niet uit is. Natuurlijk vindt hij United een aantrekkelijke club, wie niet, en heeft hij ook gesproken met de clubleiding. Maar verder laat hij het allemaal aan zijn management over.''

Hereniging Ten Hag en Van de Beek

Waar Ajax en Ten Hag de titelstrijd zaterdagavond succesvol hopen te vervolgen tegen Sparta Rotterdam, bereidt Manchester United zich voor op de ontmoeting met Everton. Een speciale voor Donny van de Beek, die in januari op huurbasis de overstap maakte van de Red Devils naar de ploeg uit Liverpool. Het zal echter nog moeten blijken of Van de Beek minuten kan en gaat maken tegen zijn eigenlijke werkgever. Hij ontbrak namelijk in de afgelopen twee wedstrijden vanwege een blessure. 

De verwachting is in ieder geval dat de middenvelder na dit seizoen terugkeert in Manchester. Mocht Ten Hag daadwerkelijk de nieuwe hoofdtrainer worden op Old Trafford, wordt hij dus herenigd met Van de Beek. Het is echter de vraag of de oud-speler van Ajax na dit seizoen nog onder contract staat bij Manchester United. Volgens Engelse media zou hij mogen vertrekken om ruimte te maken voor inkomende transfers. Wellicht dat zijn oude trainer daar een stokje voor steekt. 

Lees ook: Ten Hag eist volledige inspraak in grootse transferplannen United

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen