Berghuis is Ten Hag dankbaar: ''Goede ontwikkeling doorgemaakt''

9 april 2022, 08:51

Ajax baarde afgelopen zomer opzien door Steven Berghuis over te nemen van Feyenoord. Ook de keuze van de Oranje-international deden de wenkbrauwen fronsen. Niet alleen omdat hij naar de rivaal ging, maar ook omdat hij in Amsterdam de concurrentie moest aangaan met Antony. Dat was de verwachting althans. Erik ten Hag heeft echter een manier gevonden om hen samen te laten spelen. En daar is Berghuis uiteraard erg blij mee.

Ten Hag had bij aanvang van dit seizoen genoeg te kiezen op de rechtsbuitenpositie. Naast Antony en Berghuis kon de Ajax-trainer immers ook nog beschikken over David Neres. Maar het duurde niet lang voordat Berghuis op de nummer tien positie terechtkwam. En dat is een schot in de roos gebleken. De Oranje-international geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij blij is dat Ten Hag hem als nummer tien heeft gezien. ''Uiteindelijk is dat de plek geworden waar ik het meest heb gespeeld en een goede ontwikkeling heb doorgemaakt'', aldus Berghuis.

''Ik werd daarvoor echt als rechtsbuiten gezien. Maar deze trainer heeft mijn kwaliteiten op een net andere positie gebruikt en geprobeerd Antony en mij in één elftal te krijgen, waar het bij andere coaches misschien Berghuis of Antony zou zijn.'' Dat Berghuis zijn meeste wedstrijden als nummer tien speelt, betekent natuurlijk niet dat hij niet meer in aanmerking komt voor andere posities. Integendeel zelfs. Na de winterstop speelde hij immers ook al op de plek van Ryan Gravenberch en nu Antony buitenspel staat is hij de eerste keus op de rechtsbuitenpositie. ''Het zegt iets over mijn multifunctionaliteit en beschikbaarheid, denk ik.''

Het seizoen nadert zijn einde en dat betekent dat we langzaamaan de balans kunnen opmaken. Hoewel Berghuis in Amsterdam minder doorslaggevend is dan dat we van hem gewend waren bij Feyenoord, is hij zeer te spreken over zijn eerste seizoen in de hoofdstad. ''Het was natuurlijk een moeilijke overstap naar Ajax, een enorme uitdaging. Vooral het aantal wedstrijden dat ik ben gestart, stemt me tevreden. Ik heb mijn plek gevonden in een elftal dat al redelijk vast stond en vorig seizoen de dubbel had gewonnen. Maar ook het feit dat ik me op meerdere posities heb kunnen ontwikkelen, geeft voldoening.''

Prijzen pakken

Helemaal tevreden is hij echter nog niet. Berghuis realiseert zich als geen ander dat zijn teamgenoten en hij het seizoen moeten bekronen. Daar krijgen ze de komende tijd genoeg kansen voor, want naast de titelstrijd staat ook de bekerfinale tegen PSV op het menu. Na de pijnlijke uitschakeling tegen Benfica in de Champions League is Ajax gebrand om de dubbel te veroveren. ''Dat we de groepsfase van de Champions League overleefden, was goed en leuk. Maar als we uiteindelijk met lege handen staan, ben ik vanzelfsprekend ontevreden'', aldus Berghuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen