Film LOUIS laat zien dat Van Gaal nóg meer fysieke klachten had

11 april 2022, 15:36   Bijgewerkt: 12 april 2022, 12:50

Louis van Gaal deed de voetbalwereld vorige week goed schrikken toen hij aan tafel bij Humberto Tan kenbaar maakte dat hij lijdt aan prostaatkanker. Maar nu blijkt dat hij het in de eerste maanden van zijn rentree bij Oranje fysiek nóg veel zwaarder had. De bondscoach werd namelijk ook nog getroffen door een nierbekkenontsteking.

Volgens NU.nl is dat te zien in de film LOUIS, die maandagavond in première gaat en vanaf donderdag overal draait in de bioscoop. In de aanloop naar de tweede interlandperiode in oktober, toen Oranje kwalificatieduels met Letland en Gibraltar afwerkte, kampte Van Gaal met de nasleep van een nierbekkenontsteking. Die was verergerd omdat hij niet de goede antibiotica kreeg. ''Ik was echt in paniek. Als een man van zijn leeftijd meer dan 40 graden koorts heeft, dan weet je dat het niet goed is'', wordt Truus van Gaal, de vrouw van Louis, in de film geciteerd door NU.nl.

Truus vertelt dat ze het ook even helemaal gehad had met het voetbal. ''Ik wilde gewoon dat mijn man beter zou worden. Maar Louis zei dan tegen zo'n arts: 'Houd er rekening mee dat ik over vijf dagen een trainingskamp heb met Oranje'.'' Vorige week zondag maakte Van Gaal dus al bekend dat hij al sinds 2020 lijdt aan prostaatkanker. Hij vertelde dat hij inmiddels al 25 keer is bestraald. De bondscoach koos er bewust voor om zijn ziekte niet te delen met zijn spelersgroep, omdat hij haar niet wilde beïnvloeden.

Lees ook: Van Gaal deelt heftig nieuws: bondscoach lijdt aan prostaatkanker

Van Gaal slaagde er uiteindelijk wel in om het Nederlands elftal naar het WK in Qatar te loodsen. Als het aan de oud-trainer van onder meer AZ, Ajax en FC Barcelona ligt, staat hij in november en december ook langs de lijn als Oranje een poging gaat doen om de wereldbeker te veroveren. Dat wordt Van Gaal zijn laatste grote klus als hoofdtrainer. De KNVB maakte vorige week al bekend dat Ronald Koeman na het eindtoernooi in Qatar zijn taken overneemt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen