Van Gaal probeerde afscheid Fraser nog tegen te houden

11 april 2022, 19:29

Louis van Gaal heeft voor het eerst gereageerd op het afscheid van Henk Fraser als assistent-bondscoach. Eerder op de dag werd bekend dat de 55-jarige Fraser zijn taken bij het Nederlands elftal neerlegt vanwege zijn nieuwe functie bij FC Utrecht.

Bij De Coen en Sander Show op Radio 538 vertelt Van Gaal de afgelopen tijd volledig op de hoogte te zijn over de onderhandelingen van Fraser met Utrecht. "Dus ik wist ervan", voegt de bondscoach toe. "Ik vind het heel erg jammer en ik heb Frans van Seumeren (de eigenaar van FC Utrecht, red.) nog gebeld, maar hij was onvermurwbaar. Misschien moet ik wel op zoek naar een nieuwe assistent."

Waar Fraser bij Sparta Rotterdam het hoofdtrainerschap kon combineren met zijn werk bij Oranje, is dat bij Utrecht niet mogelijk. De nieuwe werkgever van Fraser eist 'volledige focus en toewijding' en dat valt volgens de club niet te combineren met andere werkzaamheden. Zodoende gaat Fraser niet mee naar het WK in Qatar.

De KNVB heeft nog niet gereageerd op het vertrek van Fraser als assistent-bondscoach. Het is ook nog niet bekend of de bond daadwerkelijk op zoek gaat naar een vervanger voor de nieuwe Utrecht-trainer. Op dit moment vormt Fraser samen met Danny Blind (assistent-trainer) en Frans Hoek (keeperstrainer) de technische staf van Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen