PSV op rapport: sterk optreden niet beloond, twee onvoldoendes

14 april 2022 – Het avontuur van PSV in Europa zit erop. De Eindhovenaren werden in navolging van de Champions League en Europa League donderdagavond ook in de Conference League uitgeschakeld. In het laatste kwartier ging het pijnlijk mis voor de Eindhovenaren tegen Leicester City. FCUpdate.nl legt de ploeg van trainer Roger Schmidt langs de meetlat.

PSV op rapport: sterk optreden niet beloond, twee onvoldoendes

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Yvon Mvogo: 6,5
De goalie hield bijna drie wedstrijden zijn doel schoon als vervanger van Joël Drommel, maar nadat hij drie honderd procent kansen had naast gekeken, ging het in het laatste kwartier nog pijnlijk mis. De sluitpost hield zijn ploeg meermaals overeind met fraaie reddingen, maar was kansloos bij de gelijkmaker en kon aan de rebound weinig van Ricardo Pereira weinig doen…

Mauro Júnior: 6,5
De werklust van de Braziliaanse back was bewonderingswaardig en aan de bal zorgde hij met een schot van afstand voor het eerste gevaar namens PSV. Gedurende het duel hield de verdediger zich knap staande, maar Leicester City werd wel steeds gevaarlijker over hun linkerkant. Dat de 1-2 uit een aanval van Júnior's kant was, was dan ook niet helemaal toevallig.

André Ramalho: 5
Bij afwezigheid van Olivier Boscagli stond de Braziliaan opeens aan de linkerkant van het centrum en dat was duidelijk even wennen. De routinier zette weliswaar flink druk naar voren een aantal keer, maar kwam verdedigend daardoor een aantal keer te laat, omdat hij op snelheid behoorlijk kwetsbaar oogde. Bij de Engelse gelijkmaker ging hij bovendien te vroeg naar de grond, waardoor de pijn van de afwezigheid van Boscagli gevoeld werd.

Jordan Teze: 6,5
Dat PSV pas het eerste tegendoelpunt te incasseren kreeg een klein kwartier voor tijd, was mede dankzij de inzet van Teze. De doorgebroken verdediger die door Bocagli's afwezigheid terugkeerde in de basiself haalde in de eerste helft knap de gelijkmaker van het veld uit het doel. Desondanks oogde het centrum Ramalho-Boscagli betrouwbaarder dan met Teze, al is de vraag in hoeverre dat aan hem te wijten was.

Philipp Max: 6,5
Smeet in de eerste met volop met krachten, wat hem bijna een assist opleverde na een kwartier voetballen. Mario Götze schatte de fraaie voorzet van zijn landgenoot echter niet op waarde door hem af te ronden. Na ruim zeventig minuten was de tank logischerwijs dan ook leeg bij Max, die afgelopen week ziek was bij de Eindhovenaren.

Ibrahim Sangaré: 6
De betrouwbare middenvelder van PSV kreeg in de eerste helft vol een bal in zijn gezicht, maar toonde zich desondanks een betrouwbare en stabiele kracht tegen de Engelse opponent. Toch zal door de naam van de Ivoriaan op sommige scoutingslijstjes een streep zijn gegaan, want wat als hij met links beheerster had ingeschoten bij een 1-0 voorsprong? Dan had PSV waarschijnlijk toch in de halve finale gestaan.

Erick Gutiérrez: 5
De Mexicaan ontbrak vorige week in Engeland, maar kon donderdagavond zijn stempel niet drukken bij PSV. De controleur ging ten onder bij het Engelse geweld op het middenveld en ging na de pauze ook nog eens heel riskant met een tackle naar de grond in zijn eigen zestienmetergebied. 

Mario Götze: 7
De Duitse middenvelder had net als vorige week de score al vroeg moeten openen, maar hoewel hij niet voor het eerst dit Europese seizoen naliet om zich uit te drukken in de statistieken met doelpunten, was de voormalig wereldkampioen wel heer en meester op het middenveld in de eerste helft. Zijn passje bij de treffer van Zahavi was fraai, maar in de cruciale slotfase kon ook Götze de rust niet bij PSV in de ploeg brneen.

Joey Veerman: 7
Vorige week had Veerman naast zijn goede spel aan de bal ook nog een paar foutjes, die had hij ditmaal niet. Wel had hij het duel in PSV's voordeel kunnen beslissen, maar zijn schot begin in de tweede helft ging rakelings naast en een fraaie dieptepass van zijn voet kon door Zahavi niet worden benut. Ontsnapte vlak voor zijn wissel aan een strafschop tegen, want hoewel zijn tackle perfect op de bal was, had het ook heel anders kunnen uitpakken.

Eran Zahavi: 6,5
Net als vorige week had de spits van PSV het uiterst lastig met de twee sterke verdedigers van Leicester City. De eerste keer dat hij ruimte kreeg, was Zahavi meteen trefzeker, maar verder kwam hij te weinig in het stuk voor. Als hij weggestuurd werd, kon hij de bal niet lang genoeg bij zich houden of er op snelheid wat mee doen en zijn kopbal vanaf een meter ging rakelings over.

Cody Gakpo: 5,5
De buitenspeler van PSV kon over twee wedstrijden het verschil niet maken namens de Eindhovenaren en dat is een forse teleurstelling. Vooraf lag de druk bij de linksbuiten, die in de belangstelling van Arsenal zou staan. Maar The Gunners zagen vorige week al dat de aanvaller weinig gevaarlijk kon worden tegen The Foxes en in het Philips Stadion was die conclusie pijnlijk genoeg niet anders, zijn verdedigende arbeid ten spijt. 

Wissels

Fredrik Oppegard: speelde tekort voor een beoordeling

Ritsu Doanspeelde tekort voor een beoordeling

Carlos Vinicusspeelde tekort voor een beoordeling

Bruma: speelde tekort voor een beoordeling 

Reacties

PSV

gerelateerd