Berghuis kreeg advies van Wijnaldum bij gevoelige stap naar Ajax

16 april 2022, 23:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis keert zondagavond opnieuw terug in De Kuip voor de bekerfinale tegen PSV. Zoals bekend speelde hij liefst vier seizoenen in het stadion van Feyenoord, voor hij afgelopen zomer de gevoelige overstap naar Ajax maakte. Voorafgaand aan die terugkeer blikte hij nog één keer terug op die hectische zomer.

Zo vertelde Berghuis aan het Algemeen Dagblad dat het de kans om met Ajax in de Champions League te spelen niet aan zich voorbij wilde laten gaan. "Ik ben een jongen met ambitie uit Apeldoorn hè. Ik bedoel: we komen niet allemaal uit Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven. Als je in je geboortestad speelt, bij een grote club waar je al van jongs af aan zit, dan snap ik heel goed dat je een andere afweging maakt. Spelers zoals pak 'm beet Justin Bijlow bij Feyenoord of Cody Gakpo bij PSV."

Wijnaldum

"Ik heb het er ook met Georginio Wijnaldum over gehad tijdens het EK", vertelde Berghuis verder. "Hij zei: 'Als ze een ander voor jou kunnen halen, doen clubs het ook.' Zo werkt het gewoon. Een carrière is kort, keuzes zijn cruciaal. Ik vind dat je daar ook zakelijk naar mag kijken. Als supporter kun je twintig jaar op de tribune zitten bij een club voor er Champions League voorbijkomt. Die tijd heeft een speler niet."

Lees ook: Berghuis kon naar PSV: "Onder Van Bommel een serieuze optie"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen