Schandalig: zuivere speeltijd bij Ajax-PSV niet eens de helft

17 april 2022, 19:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De eerste helft tussen Ajax en PSV heeft slechts 25 minuten geduurd. De bekerfinale gaf qua speeltijd voor de pauze meer dan 51 minuten aan, omdat er vijf minuten extra tijd werd gerekend. Maar in totaal rolde de bal iets minder dan de helft van die tijd in De Kuip.

Dat blijkt uit cijfers van ESPN. De zuivere speeltijd van de eerste helft was slechts 25 minuten. Dat had mede te maken met twee afgekeurde doelpunten: zowel een treffer van Eran Zahavi als ook van Noussair Mazraoui werd uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel. Daarnaast lag ook Dusan Tadic een tijdje op de grond toen hij een strafschop wilde na een overtreding van Joey Veerman.

Lees ookTwee uitblinkers bij Ajax: "Zij zijn vandaag absolute wereldtop"

Scheidsrechter Danny Makkelie, die zeker in het begin een hoop toeliet aan beide kanten, vond het geen strafschop. Uiteindelijk trok de leidsman vijf minuten extra tijd toe, waarna hij er in het eerste bedrijf ruim zes liet spelen. Ook in de tweede helft werd er al snel een doelpunt afgekeurd: ditmaal ging er een streep door de goal van Davy Klaassen, omdat Brian Brobbey daarvoor buitenspel stond. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Altijd leuk, een beetje strijd. Elkaar lekker opfokken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen