Onbegrip over Ten Hag: "Dan ben je met je hoofd al bij United"

18 april 2022, 07:36   Bijgewerkt: 18 april 2022, 07:53

Mohamed Ihattaren heeft zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Ajax erop zitten. Uitgerekend in de bekerfinale tegen zijn oude club PSV liet trainer Erik ten Hag de jonge aanvaller debuteren. Pierre van Hooijdonk gaf in Studio Voetbal aan helemaal niets van zijn korte invalbeurt te begrijpen.

"Ihattaren laten invallen, dan ben je met je hoofd wel al bij Manchester United", begon Van Hooijdonk, die direct op veel weerstand van de rest van de tafel kon rekenen. "Op 12 maart zei Ten Hag nog dat hij niet kon lopen", beargumenteerde hij vervolgens. "Twee, drie weken geleden heeft hij zijn debuut tegen NAC gemaakt, en in die korte tijd zou hij nu opeens wel topfit zijn? Als het verlenging was geworden, stond je met Brobbey die nog niet een keer negentig minuten heeft gespeeld, en met Ihattaren."

Tafelgenoten Theo Janssen, Arno Vermeulen en Ibrahim Afellay waren het alle drie niet met Van Hooijdonk eens. Janssen wees erop dat hij slechts zes minuten op het veld stond, en ook bij een verlenging niet meer minuten hoefde te spelen dat hij tot dusver met Jong Ajax gedaan heeft. "Hij had niet veel andere opties op de bank", vulde Afellay aan. "Het is toch een jongen die, of hij nu fit is of niet, uit het niets iets kan creëren. Je staat achter, dan snap ik wel dat je probeert iets te forceren."

Ten Hag

Ten Hag zelf werd tijdens zijn persconferentie uiteraard gevraagd naar de invalbeurt van Ihattaren. Op de vragen of het een beloning, danwel een provocatie was, reageerde Ten Hag verontwaardigd. "Ben jij gek? Het is om de wedstrijd te winnen. Anders had ik 'm er ook niet bijgenomen. Antony is weg, Labyad is weg, we hebben geen alternatieven aan de rechterkant. En je weet dat Mo in één moment iets weergaloos doen, iets creëren en beslissend zijn."

Zie ook: Ten Hag over wissel Ihattaren: "Ben jij gek!"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen